Zelfgemaakte limonade van rabarber en aardbeien
8 augustus 2015
door Frederieke
Gerechten
We kwamen hier dit heerlijke recept tegen voor een zelfgemaakte limonade van rabarber en aardbeien. Omdat Xylitol, waar de David & Luise van Green Kitchen Stories hun limonade mee zoeten, niet zo makkelijk te krijgen is hebben wij het vervangen door suiker. Een ultiem zomerdrankje. Yummy!
Zelfgemaakte limonade van rabarber en aardbeien
Ingredients
- Voor een kan limonade
- 450 g rabarber
- 350 g aardbeien
- 5 cm gember
- 150 g suiker
- 1 vanillestokje
- 450 ml water
- 2 limoenen
- 20 muntblaadjes
- Benodigdheden:
- (Steel-)pan
- Zeef
Instructions:
- Snijd de rabarber in stukjes en de aardbeien doormidden. Schil de gember en snijd fijn. Pers het sap van de limoen uit.
- Meng de rabarber, aardbeien, gember, suiker, vanillestokje en water in een (steel-)pan met water. Breng aan de kook en draai het vuur vervolgens laag.
- Voeg het limoensap en de muntblaadjes toe. Laat de limonade 20 – 25 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.
- Zeef de limonade en laat afkoelen in de koelkast.
- Serveer de limonade met wat extra schijfjes rabarber, aardbei en limoen.