Zet je schoen bij HelloFresh 12 november 2017

door Kaylee Hartog Geen onderdeel van een categorie

Het jaar is omgevlogen! Volgende week zetten Sinterklaas en zijn Pieten alweer voet aan Nederlandse bodem. Afgelopen maanden hebben ze hard getraind om ook dit jaar alle pakjes weer op tijd te bezorgen. Aanstaande zaterdag begint de eerste uitdaging, want dan mogen alle zoete kinderen natuurlijk hun schoen zetten. Wij zochten uit hoe deze traditie eigenlijk is ontstaan en hebben een leuke verrassing voor je…

Het zetten van de schoen is in de vijftiende eeuw begonnen. Destijds plaatsten arme mensen op 5 december hun schoen in de kerk, waar rijke mensen dan iets in stopten. Op 6 december werd de opbrengst onder de armen verdeeld. Tegenwoordig is Sinterklaas een echt familiefeest en zetten kinderen hun schoen vanaf het moment dat de Goedheiligman in ons land arriveert. Dit doen ze traditioneel gezien bij de schoorsteen of kachel en daarbij zingen ze een Sinterklaasliedje. Soms stoppen ze ook een tekening of wat lekkers voor zijn paard Amerigo in de schoen.

Wanneer ze de volgende ochtend wakker worden is de schoen vaak gevuld met een klein cadeautje of iets lekkers. Soms is de Sint echter te druk om alle huizen te bezoeken en zullen de kinderen geen cadeautje in hun schoen vinden. 

Dit jaar kun je ook bij HelloFresh je schoen zetten. Deze plaats je alleen niet voor de schoorsteen of kachel, maar ook voor je HelloFresh Box! Stuur ons een foto van jouw gezette schoen voor de HelloFresh Box met een leuk gedichtje erbij via Facebook of Instagram en wie weet vind jij dan binnenkort een kleinigheidje van de Sint en zijn Pieten in jouw box.

Komt alvast in de Sinterklaasstemming met deze speculaascake of deze andere Sinterklaasrecepten.

Vorig artikel
Het seizoen van de pompoen Het seizoen van de pompoen
Volgend artikel
Groentefrietjes Groentefrietjes

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.