Zo maak jij échte Amerikaanse karamel-appels 21 november 2018

door Stephanie Reynaert Tips en Tricks

Feestelijk, leuk, Instagram-waardig en vooral super lekker! Lees hier  hoe je deze kleurrijke kermisklassieker eenvoudig zelf maakt.

Een eerbetoon aan onze zoetste herfstfavoriet: appels met karamel. Met slechts een beetje voorbereiding, een paar eenvoudige ingrediënten én een zoetekauw zet je je eigen doe-het-zelf-karamel-appelbar op waar zowel kinderen als volwassenen vrolijk van zullen worden!

Amerikaanse karamel appel-

Ingredients

    Voor de karamel-appels:
  • 1 kg appels
  • Houten stokjes
  • 400 g karamelsnoepjes
  • 2 el melk
    Voor de toppings:
  • Chocoladedruppels of stukjes
  • Mini marshmallows
  • Kokosrasp
  • M&M’s
  • Gemalen speculaas
  • Amandelschilfers
  • Regenboogspikkels
  • Hagelslag
  • Gemalen Oreo's

Bereidingswijze

  1. Koel de appels een nacht in de koelkast. Dit zal ervoor zorgen dat de karamel blijft plakken aan de appel.
  2. Was de appels en verwijder de stelen. Droog de appels en plaats voorzichtig een houten stokje op de plaats waar de steel zat.
  3. Doe de karamelsnoepjes en de melk in een magnetronbestendige kom en verwarm 2 minuten in de magnetron of tot de karamel vloeibaar is.
  4. Giet de karamelsaus over de appels of rol de appels in de saus tot ze compleet bedekt zijn.
  5. Decoreer vervolgens met de toppings die je lekker vindt.

 

Vorig artikel
Kerst is een feestje! Kerst is een feestje!
Volgend artikel
Maak je eigen chai latte Maak je eigen chai latte

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *