Kerst is een feestje!

19 november 2018
door Justine Gerechten

  Het geheim voor een geslaagd kerstfeest? Niet te lang in de keuken staan en tóch een feestmaal op tafel toveren om trots op te zijn.

  Of je deze kerst nu kiest voor de Kerstbox, de Gourmetbox of zelf een spetterend menu bedenkt – met deze tips wordt jouw kerst een feestje!

  Aan tafel!

  Wat is er feestelijker dan je plek aan tafel vinden met een handgeschreven naamkaartje? Het zorgt niet alleen voor een persoonlijke touch, je kunt zo ook de perfecte tafelschikking maken.

  Je kunt de kaartjes eenvoudig zelf maken, of gebruik de naamkaartjes uit onze Kerstbox. Knip de kaartjes uit, schrijf de namen van je gasten er in je mooiste handschrift op en vouw ze om het servet.

  Op het menu

  Met een menukaart maak je het feestje op tafel af – alsof je aanschuift in een restaurant! In de Kerstbox vind je een menu dat je eenvoudig tot een staande menukaart vouwt.

  Heb je de Kerstbox besteld en wil je graag een menu voor elk bord? Print dan hier zoveel menukaarten als je nodig hebt en knip de kaartjes uit.

  Vier feestelijke gangen in de Kerstbox

  Onze chefs hebben zich dit jaar weer van hun beste kant laten zien met een verrassend viergangenmenu voor kerst. Het feest begint met een friszure zalmtartaar, gevolgd door een romige romanesco-soep.

  De ster van de avond is de kalkoenrollade met cranberrychutney en het feest is pas echt compleet met het dessert: eton mess.

  Tafelpraat

  Bang dat de sfeer aan tafel inzakt als een soufflé die je te snel uit de oven hebt gehaald? Met de leuke vragen en spelletjes die je op de achterkant van de naamkaartjes vindt, hoef je je hier geen zorgen over te maken!

  Zo kun jij rustig even naar de keuken voor de finishing touch van de gerechten. Kunnen jullie er geen genoeg van krijgen? Dan vind je hier nog meer leuke tafelpraat:

  1. Blijf aan de gang

  Een vraag voor de tafel: als je voortaan nog maar één gang van het kerstdiner mag eten – welke gang kies je dan?

  2. Kerst-ABC

  Noem om de beurt op alfabetische volgorde iets dat met kerst te maken heeft. Wie als laatst overblijft hoeft niet af te ruimen!

  3. Lust ik niet!

  Bijna iedereen heeft wel iets dat ze niet zo lekker vinden. Maar wat wilde jij als kind écht niet eten?

  4. In mijn arreslee neem ik mee…

  Voeg om beurten iets aan de arreslee toe. De volgende persoon moet het hele lijstje opnoemen – wie iets van de lijst vergeet op te sommen is af!

  5. Duivels dilemma

  Als je móet kiezen – wat kies je dan? Nooit meer chips of nooit meer chocolade?

  6. Wie ben ik?

  Schrijf allemaal een naam op een memoblaadje met plakrand (of gebruik een plakbandje). Iedereen plakt een blaadje op zijn of haar voorhoofd. Om beurten mag je een vraag stellen om erachter te komen welke naam op je blaadje staat. Let op – de vragen mogen alleen met JA of NEE beantwoord worden. Degene die het als eerste raadt, wint!

  Kerst wordt een feestje met de Kerstbox 

  Met de Kerstbox haal je alles in huis om lekker uit te pakken met een feestelijk viergangendiner, zonder al te lang in de keuken te staan. 

  Liever gourmetten? Bestel dan de Gourmetbox met acht verschillende gerechtjes.

  BEKIJK DE KERSTBOX EN GOURMETBOX

   

  Wat zijn jouw plannen deze kerst?

   

  Vorig artikel
  4 x zelfgemaakte granola 4 x zelfgemaakte granola
  Volgend artikel
  Zo maak jij échte Amerikaanse karamel-appels Zo maak jij échte Amerikaanse karamel-appels

  Gerelateerde artikelen

  3 reacties

  A.M. Uilen schreef:

  Erg leuk gedaan Hello Fresh!
  Heb er veel zin in!

  Feest blogger schreef:

  Heel leuk zeg!

  Goedendag schreef:

  Ik kijk uit naar Kerstmis. Leuk artikel