3x mocktails voor Dry January

18 januari 2022
door Lois Inspiratie

Behalve een goed gevoel, geeft Dry January nog veel meer voordelen met zich mee: je slaapt beter, voelt je fitter en hebt minder last van stress. Begin jij het nieuwe jaar ook alcoholvrij? Met deze 3 mocktails kom je de maand zo door of houd je het zelf nóg langer vol.

Granaatappel-citroenmocktail

De dieprode, zoete granaatappel samen met de friszoete citroen in deze mocktail zorgen voor een ware smaaksensatie. En het allerbeste? Je maakt ‘m in slechts 3 stappen.

Mocktail citron grenade

Ingrediënten

  • 100 ml citroensap
  • 30 ml suikersiroop
  • 60 ml verse granaatappelsap
  • Tonic
  • IJsblokjes
  • Takjes tijm, als garnering

Bereidingswijze

  1. Roer het citroensap, de suikersiroop en het granaatappelsap in een grote kan.
  2. Vul ⅓  van het glas met ijsblokjes. Giet het mengsel in de glazen tot ze voor de helft vol zitten en vul aan met tonic.
  3. Garneer met tijm en genieten maar!

Watermeloen-aardbeimocktail

Zon, zee, zomer en heerlijk rood fruit. Met deze frisse en fruitige mocktail in de hand, waan je je meteen op het strand.

Cocktails fraise-pastèque sans alcool

Ingrediënten

  • 100 g watermeloen vers of diepgevroren
  • 200 g aardbeien
  • IJsblokjes
  • Bruisend mineraalwater
  • 10 blaadjes munt

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardbeien in stukjes. Laat ze op een laag vuur sudderen in een steelpan met suiker en water tot de aardbeien zacht zijn. Roer regelmatig tot de suiker is opgelost.
  2. Plet de aardbeien fijn met een vork en laat het mengsel indikken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Plet daarna de watermeloen en meng door het aardbeienmengsel.
  4. Vul een glas voor de helft met de aardbei- en watermeloenmix en vul aan met bruisend mineraalwater en ijsblokjes.

Tip: maakt het glas feestelijk met een suikerrandje. Vul een bord met een laagje limonadesiroop en een ander bord met suiker. Dip de rand van het glas eerst in de siroop en daarna in de suiker.

Braam-rozemarijnmocktail

0% alcohol, maar 100% smaak. De zachtzoete smaak van bramen gaat perfect samen met de kruidige rozemarijn, voor een echt feestje in je mond!

Mocktail mûre-romarin

Ingrediënten

  • 100 g (bevroren) bramen
  • 10 jeneverbessen
  • 20 ml suikersiroop
  • 40 ml citroensap
  • 1 takje rozemarijn
  • Bruiswater
  • IJsblokjes
  • Verse bramen, als garnering

Voor je begint: zet 4 glazen een uurtje in de diepvries.

Bereidingswijze

  1. Doe de bevroren bramen, jeneverbessen en suikersiroop in een steelpan met een scheutje water en laat een kwartier sudderen.
  2. Laat 10 minuten afkoelen en meng in een blender. Geen blender? Je kun het ook zelf mengen in een kom met een (staaf) mixer.
  3. Zeef het mengsel en laat in een aparte kom 30 minuten afkoelen.
  4. Spoel je blender of mengkom. Meng hierin het citroensap en de rozemarijn.
  5. Haal de glazen uit de vriezer en vul ze voor de helft met ijsblokjes.
  6. Giet het citroen-rozemarijnmengsel, het bruiswater en braambessenmengsel erbij en garneer met de verse bramen.

 

Vorig artikel
3x voedzame tussendoortjes 3x voedzame tussendoortjes
Volgend artikel
4x lekkere en verantwoorde tussendoortjes 4x lekkere en verantwoorde tussendoortjes

Gerelateerde artikelen