4x soep mét toppings
9 november 2018Gezellig, gezond, gemakkelijk en ook gewoon hartstikke lekker. Nu de temperaturen dalen en de truien weer worden bovengehaald, is het terug tijd om jezelf te verwennen met een heerlijke kom warme soep. Maar weet je wat het helemaal afmaakt? Soep-toppings!
Soep heb je al in alle geuren en kleuren, maar soms mag het nog net dat tikkeltje meer zijn. Heb je je soep graag wat specialer en met iets meer beet? Voeg dan eens een creatieve topping toe! De perfecte topping zorgt voor contrast in smaak, kleur én textuur. Een beetje zure room om de soep wat smeuïger te maken, of misschien wat geroosterde pompoenpitten voor een krokante toets? Wij geven je alvast onze top 10 lekkere soep-toppings:
- Pompoenpitten
- Spekjes
- Zelfgemaakte croutons
- Kruidige kikkererwten
- Zure room of crème fraîche
- Feta
- Cashewnoten
- Verse kruiden (peterselie, koriander, bieslook)
- Gebakken uitjes
- Gerookte ham
Nog meer inspiratie nodig? Neem dan een kijkje naar deze vier toppings-waardige soep recepten. Smullen maar!
Drie-tomatensoep met kaascroutons
Versgebakken croutons brengen ons meteen terug naar Oma’s klassieke keuken. Deze drie-tomatensoep zit zo al bomvol smaak. Maar voor zij die hem nóg onweerstaanbaarder willen: voeg eens wat krokante kaascroutons toe!
Pompoen-kikkererwtensoep met komijn
Geef je pompoensoep een marokkaanse toets door hem af te werken met gebakken kikkererwten, munt en zure room. Kikkererwten zijn niet alleen lekker maar ook een goede bron van eiwitten. Succes gegarandeerd van hier tot in Marokko!
Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta
Geroosterde pompoenpitten zijn perfect als je soep er best wel wat feestelijk mag uitzien. Voeg ze pas toe als je de soep uitschept voor een optimaal knapperige bite. Combineer ze zoals in onze broccoli-courgettesoep met crème fraîche, geraspte courgettelinten en extra peper. Genieten!
Peruaanse aardappelsoep met feta
Wil je graag eens creatief zijn met textuur en smaak? Combineer dan een keer feta, cashewnoten, gebakken courgette en koriander als soep-toppings, zoals in onze Peruaanse aardappelsoep. De combinatie van de krokante noten, smeuïge fetakaas en pittige koriander zal je smaakpapillen doen dansen van plezier!