5x de lekkerste comfort foods

30 oktober 2017
door Lisa Kapan Gerechten

    Als je stress hebt, last hebt van liefdesverdriet, je niet helemaal fit voelt, een flinke baaldag hebt of jezelf gewoon wilt verwennen, is er niets lekkerder dan een bord comfort food. Maar ook tijdens een etentje met vrienden worden de pannen gegarandeerd leeggeschept bij de volle smaken van dit soort zalige gerechten. Je denkt misschien dat dit soort maaltijden altijd ongezond zijn of een extreem lange bereidingstijd vereisen: niets is minder waar! Wij laten je onze vijf favorieten zien die je zonder gedoe of schuldgevoel op tafel zet.

    comfort food

    Lasagne

    Wie is er niet dol op dit welbekende Italiaanse ovengerecht! Deze klassieker kent vele variaties, neem bijvoorbeeld deze romige lasagne met prei en courgette. Je staat misschien wat langer in de keuken, maar het eindresultaat is die 40 minuten dubbel en dwars waard!

    Cheeseburger

    Cheeseburgers worden vaak geassocieerd met ongezonde kost, maar geserveerd met een salade of groentefriet valt dat alles mee en kun jij zonder zorgen genieten. Het gebruik van de kipburgers geeft ook een frissere bite aan dit gerecht, maar uiteraard kun je ook gaan voor rundvlees of een vegetarische variant. Kies de toppings die jij lekker vindt en die glimlach is binnen een mum van tijd (terug) op jouw gezicht.

    comfort food

    Goulash

    Natuurlijk kon deze populaire en snelle Hongaarse goulash niet missen in de lijst! De rijke geuren van dit gerecht vullen eerst jouw keuken en verwarmen daarna je hart. Een recept om keer op keer te maken. Gecombineerd met paprika en geserveerd met aardappels is dit gerecht perfect voor gure herfstdagen.

    Risotto

    Wie zegt dat je naar een restaurant moet om van een goede risotto te genieten? Deze tomatenrisotto met buffelmozzerella en basilicum maak je gemakkelijk zelf. Het geheim van de smid zit hem erin regelmatig te roeren en veel kaas toe te voegen – hoe romiger hoe beter! Ook het toevoegen van witte wijn geeft een heerlijke smaak aan het geheel. Wil je het minder pittig maken? Laat de rode pepertjes dan gerust achterwege. 

    Pannenkoeken

    Wedden dat je je na het eten van deze pannenkoeken gelukkig voelt? Zoet, hartig of een beetje van allebei – de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je van een pannenkoek met spek en stroop? Ook kan een pannenkoek met rucola, gerookte zalm en zure room een heerlijk alternatief zijn op de klassieke variant. 

    Wat is jouw favoriete comfort food?

    Vorig artikel
    Zelf amandelmelk maken Zelf amandelmelk maken
    Volgend artikel
    Koken met orzo doe je zo Koken met orzo doe je zo

    Gerelateerde artikelen