Een biertje in de hand én op het bord: 4 recepten
7 juni 2018Bier is niet alleen een frisse dorstlesser, maar wist je dat je ook heerlijk kunt koken met bier? Wij hebben onze 4 favoriete, makkelijke recepten op een rijtje gezet. Proost!
Langzaam gegaarde kip in bier
Bier: altijd plezier! Dat bewijst ook dit gerecht met Affligem Blond. Wat is beter dan kip met rode paprika, prei en aardappel? Kip met rode paprika, prei, aardappel en Affligem Blond, natuurlijk! Dit abdijbiertje van 6,8% doet niet alleen de smaak van de kip sterker uitkomen, maar vormt dankzij zijn frisse afdronk ook een topcombinatie met de paprika. Wees gerust: je gaat er niet direct van waggelen. Door het koken verdwijnt het grootste gedeelte van de alcohol. Loopt het water – of het bier? – je al in de mond? Goed nieuws: je kan dit gerecht de komende week toevoegen aan je box!
Mexicaanse chili met bier
Deze chili brengt het zwoele Mexico zo op je bord. Het bier vormt, in combinatie met de komijn en kaneel, een smaakexplosie en maakt dit gerecht een favoriet van ons! Ga voor groen in dit gerecht door het gehakt te in te wisselen voor een vleesvervanger of helemaal te schrappen: de bonen maken dit gerecht vezelrijk en vullend. Ay caramba!
Toulouse varkensworst met parelgort en gebakken fruit
Barbecueën met een biertje in de hand? Daar trekken we onze neus niet voor op. Maar wist je dat bier kan ook als ingrediënt voor een bijgerecht gebruikt kan worden? Dit oh-zo-zalige gerecht met varkensworst kan gemakkelijk opgeleukt worden tot zomers barbecuegerecht door de worst simpelweg op de barbecue te bakken. Parelgort is een graan dat een heerlijke bite geeft aan elk gerecht en door de neutrale smaak alle andere smaken in dit gerecht fijn overneemt.
Kippendij in romige cheddar-biersaus
Wie gaat er niet aan het watertanden van geroosterde aardappelen, kip en groenten? Door de toevoeging van de heerlijke cheddar-biersaus gaan de borden na het opeten van dit populaire gerecht zo goed als schoon terug de kast in! De sappige kippendij past perfect bij de hartige smaak van de cheddar, terwijl de toevoeging van het Belgische abdijbier Affligem Blond de saus een fruitig accent geeft. Ook heerlijk met aardappelpuree in plaats van geroosterde aardappelen. Smakelijk eten!