Alles over rabarber
30 april 2015Deze week zit er Hollandse rabarber in de Fruitbox. Wij zijn dol op deze friszure groente. Doordat het vooral wordt verwerkt tot een compote of in een zoet gerecht zou je bijna denken dat het een fruitstuk is maar het is toch echt een groente. Lees hier hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van deze roze stengels!
Rabarber is in Nederland beschikbaar van april t/m augustus en er zijn verschillende soorten te koop. Zo heb je, naast de bekende rode variant, ook een soort met groene stelen. De groene stelen zijn wat zuurder dan de rode stelen, maar het betekent niet dat de rabarber nog niet rijp is.
Hoe bewaar je rabarber?
Rabarber kun je onverpakt ongeveer 1 week bewaren, mits je deze in de koelkast plaatst. Wil je nog langer van deze seizoensgroente genieten? Vries dan de rabarber in!
- Snijd de rabarber in kleine stukken en verwijder de uiteinden. Breng water aan de kook in een pan met deksel en kook de rabarber één minuut (blancheren). Dit zorgt ervoor dat de smaak en kleur goed behouden wordt.
- Haal uit de pan (met een schuimspaan) en spoel af met ijskoud water. Laat goed uitlekken en vries in (afsluitbare diepvriesbakjes/-zakjes zijn ideaal).
Lekker, rabarber mag van mij ook wel een keer bij de box original :-). En wellicht ook een keer iets van een hartig taartje?
Het eten in het algemeen is echt lekker, gemakkelijk, vlug klaar en zeker goed uitgelegd. Wij nemen voor 2p en hebben over voor een tweede maal te nemen.
Dit gerecht (taart met rabarber) is zeker goed in de smaak gevallen. Echt heerlijk…..