Ananas-smoothie bowl
16 augustus 2016Je bent het misschien al eens tegengekomen de laatste tijd: een smoothie bowl. Wij vinden het een mooie aanvulling op ons ontbijt-repetoire en delen een van onze favoriete recepten voor een smoothie bowl met ananas.
Een smoothie bowl klinkt misschien ingewikkeld, maar is niets meer dan een smoothie die je maakt met wat minder vloeistof. Dit zodat je het niet hoeft te drinken maar met een lepel kunt eten. Doordat de smoothie wat dikker is, kun je hem afmaken met verschillende toppings die je lekker vindt. Wij maken in dit recept een kom van de schil van de ananas; dat staat extra leuk. Als je weinig tijd hebt kun je die stap natuurlijk ook overslaan en de smoothie in gewone kommetjes gieten.
De gele kleur van de ananas hebben we in deze smoothie nog eens versterkt met kurkuma. Deze goudgele specerij is niet alleen mooi, maar ook nog eens hartstikke goed voor je. Zo zou het bijvoorbeeld een ontstekingsremmende werking hebben, een positieve uitwerking hebben op je geheugen en goed zijn voor je weerstand. De ananas, mango en banaan maken deze smoothie bowl lekker zoet.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 hele ananas
- 2 bevroren bananen
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 rijpe mango
- 120 ml amandelmelk
Toppings (optioneel):
- plakjes banaan
- mango in stukjes
- granaatappelpitjes
- gedroogde kokossnippers
- bolletjes dragon fruit (hiervoor heb je een meloenschep nodig)
Benodigdheden:
- Blender
Bereidingswijze:
- Halveer de ananas en schep het vruchtvlees eruit zodat je een mooie kom krijgt. Let op: gooi het vruchtvlees niet weg, want dit gebruik je nog voor de smoothie zelf.
- Snijd de banaan en mango in stukjes.
- Doe de ananas (vruchtvlees), mango, banaan, amandelmelk en kurkuma in een blender en meng tot een geheel.
- Giet het mengsel in de ananas-kom.
- Versier met de toppings.