Seitangehakt als vleesvervanger

16 augustus 2016
door Frederieke Onze recepten

  2016_Week 34_banners_website11

  Staat bij jou volgende week de curry madras op het menu? Dan ga je aan de slag met seitangehakt. Lees meer over dit bijzondere product waar we fan van zijn. Jij hopelijk straks ook!

  Seitan wordt oorspronkelijk gegeten in China, Korea en Japan en wordt gemaakt van tarwe-eiwitten. De smaak is hartig en de structuur lijkt een beetje op dat van vlees; daardoor is het een zeer geschikte vleesvervanger die ook nog eens veel gezonde eiwitten bevat. Seitan is verkrijgbaar in blokken, net als tofu, maar ook in een verkruimelde vorm: dit wordt ook wel seitangehakt genoemd. Beide producten zijn erg veelzijdig en kun je naar wens kruiden. Hierdoor is het geschikt voor verschillende soorten gerechten en wij geven je graag wat lekkere suggesties!

  1. Curry madras

   Het seitangehakt dat deze week in de box zit gebruik je bij de curry madras, een licht pittige Indiase curry. Normaal gesproken wordt dit gerecht vaak met kip bereid, maar het seitangehakt is een heerlijk vegetarisch alternatief!

  2. Spaghetti bolognese

   Deze beroemde Italiaanse pasta staat bekend om zijn saus van tomaten en gehakt. Met seitangehakt maak je gemakkelijk een vegetarische variant met dezelfde structuur.

  3. Seitan saté

   Als je kiest voor seitan in blokken, kun je heerlijke satés maken. Snijd de seitan in kleine blokjes en prik aan een satéprikker. Eenvoudig te grillen in een pan of op de barbecue. Ook is het heerlijk met satésaus!

  Heb jij het seitangehakt al geprobeerd? Laat ons weten wat je ervan vindt!

  Vorig artikel
  Ananas-smoothie bowl Ananas-smoothie bowl
  Volgend artikel
  Terugblik: een letterlijk kijkje in de keuken Terugblik: een letterlijk kijkje in de keuken

  Gerelateerde artikelen