Proost met 5x feestelijke drankjes

4 november 2019
door Manouk Onze recepten

    De feestmaand staat voor de deur en dat betekent uitgebreid koken en lang tafelen met vrienden en familie. En daar hoort een lekker drankje bij. Trakteer jezelf en je gasten op een glaasje bubbels: er staat in december elke week een fles cava op het menu. Wil je het nog feestelijker maken? Ontdek onze favoriete drankjes mét en zonder bubbels die jouw feestavond compleet maken. Proost!

    Liever iets zonder bubbels? Maak hartverwarmende glühwein met de rode wijn in je box. En ook de choco-liefhebbers kunnen hun hart ophalen met onze recepten voor zelfgemaakte warme chocolademelk en choco-martini. Verras je gasten met een van deze 5 winterwonderland drankjes.

    Cava met zelfgemaakte jeneverbessensiroop

    De Cava Brut Nature in de box heeft een lichte bubbel en is met zijn droge karakter en lang aanhoudende afdronk het perfecte aperitief-drankje. Een vleugje jeneverbessensiroop en een dennentakje ter decoratie en je borrel kan beginnen.

    1. Breng 1 el suiker, 350 ml water en 35 g geplette jeneverbessen aan de kook in een pan en roer tot de suiker is opgelost.
    2. Laat afkoelen en zeef tot je een gladde vloeistof hebt. Zet de jeneverbessensiroop een uur voor je het drankje serveert in de koelkast.
    3. Schenk 3 el jeneverbessensiroop in een champagneglas en vul aan met cava. Een gewassen dennentakje erin en serveren maar!

    Glühwein

    Deze wijn houd je warm tijdens de koude (winter)dagen. Neem bijvoorbeeld een restje merlot of cabernet sauvignon, net wat jij lekker vindt, en maak je eigen glühwein.

    1. Snijd een halve sinaasappel in schijfjes
    2. Meng 375 ml rode wijn, 125 ml water, 50 g suiker, de sinaasappel, 1 kruidnagel en 1 kaneelstokje 10-15 minuten in een pan op middelmatig vuur. Zorg ervoor dat het niet gaat koken.
    3. Schenk de glühwein in glazen en garneer met een kaneelstokje. Tijd om op te warmen!

    Cava cranberry-punch

    Ho ho ho! Na deze stevige punch komen de kerstliedjes spontaan bovendrijven bij jou en je gezelschap. Punch is een drankje op basis van fruit en deze kerstversie maak je met cranberry’s.

    1. Giet 30 ml vodka, 60 ml cranberrysap, 10 ml vlierbloesemlikeur en 30 ml cava in een glas.
    2. Roer goed door en voeg een eetlepel verse cranberry’s toe. Garneer met een schijfje sinaasappel en een takje rozemarijn.

      Choco-martini met een vleugje sinaasappel

      Geen fruit in huis? Dan is dit het perfecte moment om de Fruitbox te bestelen. Zo maak je eenvoudig dit lekkere recept met sinaasappel, of een van de andere feestelijke drankjes met fruit natuurlijk. 

      1. Pers een sinaasappel en snijd schijfjes van de andere sinaasappel ter decoratie.
      2. Mix het sinaasappelsap, 30 ml vodka, 30 ml chocoladelikeur en 30 ml chocolademelk in een cocktailshaker.
      3. Schenk in een martini-glas en decoreer het glas met een schijfje sinaasappel.

      Warme chocolademelk met verse slagroom

      1. Schenk 500 ml melk in een steelpan en voeg 1 el kristalsuiker, 1 tl honing, 1 kaneelstokje, 1/4 vanillestokje toe. Laat het kort pruttelen op laag vuur.
      2. Haal de pan van het vuur en laat ongeveer 15 minuten rusten zodat alle smaken goed intrekken. Haal nu het kaneel- en vanillestokje uit de melk.
      3. Smelt 170 g pure chocolade (70% cacao of meer) au bain-marie: kook een laagje water in een steelpan en zet er een warmtebestendige kom op. Zet het vuur lager en leg de chocolade in de kom tot het smelt.
      4. Warm de melk weer op in het pannetje en voeg de gesmolten chocolade toe. Roer tot het een geheel is en voeg een snufje zeezout toe als je dat lekker vindt.
      5. Schenk de kruidige chocolademelk in mokken en maak af met een lekkere toef slagroom.
        Vorig artikel
        Kerst goed voor elkaar met de Kerst- en Gourmetbox Kerst goed voor elkaar met de Kerst- en Gourmetbox
        Volgend artikel
        Warme appeltaartjes voor kerst Warme appeltaartjes voor kerst

        Gerelateerde artikelen