3x Caipirinha: variaties op een klassiek recept
23 juli 2016Weet je wat beter is dat dan een lekkere cocktail aan het einde van een lange week? Drie variaties; zodat je zelf jouw favoriet kunt uitkiezen. Wij zijn namelijk zo fan van dit Braziliaanse drankje dat we voor jou 3 verschillende varianten hebben gemaakt.
De caipirinha is een van de meest bekende exportproducten van Brazilië. Zoals bij veel klassieke combinaties smaakt deze cocktail veel lekkerder dan alle ingrediënten apart. Volgens het traditionele recept bestaat caipirinha uit vier ingrediënten. Natuurlijk mogen regels in sommige gevallen overtreden worden en dus geven we je vandaag niet alleen het recept voor een klassieke caipirinha, maar ook voor twee gedurfde interpretaties.
Klassieke caipirinha
Ingrediënten
- 60 ml cachaça (een gedestileerde sterke drank, gemaakt van rietsuiker)
- 1/2 limoen, in partjes
- 2 tl rietsuiker
- 3 ijsblokjes
Bereidingswijze
- Vul een glas met de limoenpartjes en de rietsuiker en druk samen fijn met een lepel.
- Schenk vervolgens de cachaça erbij en vul aan met ijsblokjes. Serveer met een partje limoen op het randje van het glas.
Alhoewel cachaça en rum beide gemaakt worden van rietsuiker, zijn ze niet vergelijkbaar. Zo wordt cachaça altijd gemaakt van verse rietsuiker en in Brazilië geproduceerd. De smaak is dus anders dan rum.
Mango caipirinha
Ingrediënten
- 60 ml cachaça
- 1/2 limoen, in partjes
- 2 ml mangosap
- 2 tl rietsuiker
- 3 ijsblokjes
- Mango partjes, ter garnering
Bereidingswijze
- Start op dezelfde manier als bij de klassieke caipirinha; door de limoen en rietsuiker te kneuzen in een groot glas.
- Voeg vervolgens het mangosap toe en roer voorzichtig een paar keer door. Zo kunnen dat de smaken goed mengen.
- Schenk de cachaça erbij en garneer met mangopartjes. Waan jij je al in Zuid-Amerika?
Passievolle caipirinha
Ingrediënten
- 60 ml cachaça
- 1/2 limoen, in partjes
- 1/2 passievrucht
- 2 tl rietsuiker
- 3 ijsblokjes
Bereidingswijze
- Nu kan je het begin van dit recept inmiddels wel dromen! Pak dus dat glas en kneus de limoen en de rietsuiker.
- Lepel vervolgens de passievrucht uit en voeg het toe aan het glas.
- Schenk de cachaça erbij en voeg de ijsklontjes toe.