Granola zelf maken
28 juli 2016
door Nora
Gerechten
Regelmatig zit er granola in onze Ontbijtbox. Heerlijk bij wat yoghurt met vers fruit! Maar granola zelf maken, hoe doe je dat? Je ontdekt het in deze blog.
Je kunt voor granola alle restjes noten en zaden gebruiken die je nog in huis hebt. Samen met wat havermout rooster je het geheel in de oven en dat is het. Varieer er dus gerust op los!
Granola zelf maken
Ingrediënten:
- 150 g havermout
- 150 g noten naar keuze (hazel-, wal-, pistache-, cashew-, para- en pecannoten of amandelen)
- 50 g pitten naar keuze (lijnzaad en pompoen-, zonnebloem- of pijnboompitten)
- 50 g kokosvlokken (als je dat lekker vindt)
- 4 el honing, ahorn- of agavesiroop
- 3 el plantaardige of kokosolie
- 2 tl kaneel, gemberpoeder, kardemom, nootmuskaat of cacao (hiervan kun je wat meer gebruiken)
Benodigdheden:
Bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng alle ingrediënten goed en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
- Rooster de granola 15 – 25 minuten in de oven en schep tussendoor twee keer om. Je kunt zelf bepalen hoe geroosterd je de granola wilt hebben.
- Haal de granola uit de oven en laat afkoelen. Schep ook nu tussendoor goed om zodat je geen grote brokken krijgt.
- Je kunt nog wat gedroogd fruit toevoegen aan de granola, zoals cranberries, mango of frambozen.
- Bewaar je granola in een weckpot in de keukenkast. Je kunt hier zo’n twee weken van eten.
Heb je zelf nog tips om granola te maken? Laat ze hieronder achter in de reacties.