Warme appeltaartjes voor kerst

6 november 2019
door Manouk Geen onderdeel van een categorie

     Niets lekkerder dan de geur van verse appeltaart uit de keuken. Daarom hebben we een kerst-versie van de klassieke ‘huisgemaakte appeltaart van oma’ gemaakt. Met dit recept maak je niet alleen indruk op iedereen aan de (kerst)tafel, we weten zeker dat ook oma ondersteboven is van deze feestelijke variant. Pluspunt voor jou: hij staat zó in de oven.

    Warme kerst-appeltaartjes

    Voor 6 personen 

    Ingrediënten:

    • 1 grote rol bladerdeeg
    • 2 appels uit de Fruitbox
    • 2 el kristalsuiker
    • 2 el ahornstroop
    • 1 el maizena
    • 60 g boter
    • 1 tl kaneel 
    • Snufje zout
    • 30 g amandelschaafsel

    Bereiding:

    [columns_row width=”third”] [column]1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de appels in partjes en meng in een kom met de kristalsuiker, maizena, kaneel, stroop, de helft van de boter en een snufje zout. [/column] [column]2. Rol het bladerdeeg uit, snijd in twee gelijke vierkanten en leg deze op bakpapier. Bedek met het appelmengsel en laat een randje van ongeveer 5 cm over aan de buitenkant. Vouw de randen naar binnen en laat het midden open.[/column] [column]3. Strooi amandelschaafsel in het midden van de taartjes en smeer de overige boter op de randen. Zet de taart 35 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Hij is klaar zodra de appels zacht zijn en de randen goudbruin.[/column] [/columns_row]

    Serveer de appeltaartjes warm (of koud) met een bolletje vanille-ijs, of misschien toch zoals we het gewend zijn met een toefje slagroom… dat is aan jou!

    Vorig artikel
    Proost met 5x feestelijke drankjes Proost met 5x feestelijke drankjes
    Volgend artikel
    Een feestje op tafel: de naam- en menukaartjes in jouw Kerstbox Een feestje op tafel: de naam- en menukaartjes in jouw Kerstbox

    Gerelateerde artikelen