Appel-banaanpannenkoeken: onze favoriet
30 januari 2018Op 2 februari wordt Maria-Lichtmis gevierd: het is de tijd van kaarsjes aansteken en pannenkoeken eten. Om dat te vieren inspireren we je graag met ons favoriete pannenkoekenrecept!
Het is traditie dat er op Maria-Lichtmis pannenkoeken gegeten worden. Dit wordt uitgedrukt in het gezegde: ‘Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar pannetje warm.’ Het is het perfecte moment voor jong en oud om samen te komen en te smullen van pannenkoeken. Ga voor een klassiek recept met poedersuiker en rozijnen als garnering, of bijvoorbeeld voor een met spek en kaas. Voor wie geen genoegen neemt met een doorsnee pannenkoek, probeer dan onze favoriet: de appel-banaanpannenkoek. Of je het nu eet als ontbijt of als dessert, met dit recept staat iedereen juichend om de koekenpan.
Recept appel-banaanpannenkoek
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 bananen
- 1/2 appel
- 2 eieren
- 1/2 tl kaneel
- 1 el roomboter
- Als ontbijt: 4 el volle Griekse yoghurt + 2 el honing
Als dessert: 2 bollen kaneelijs of vanille-ijs - Snufje zout
Benodigdheden
- 2 x kom
- Koekenpan
Bereiding
- Prak de bananen in een kom, voeg de eieren en een snufje zout toe en meng goed tot een beslag.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in flinterdunne plakken. Meng de plakken appel met de kaneel in een andere kom.
- Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de helft van de appelplakken 2 minuten op middelhoog vuur. Verdeel de appels goed over de koekenpan en schenk de helft van het beslag erover. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin,. Haal daarna uit de pan en herhaal de handelingen met de overige appel en het overige beslag.
- Verdeel de pannenkoeken over de borden en serveer als dessert met een bolletje kaneel- of vanille-ijs. Of serveer als ontbijt met een schep Griekse of Turkse yoghurt en honing.
Tips!
- Hoe rijper de bananen, hoe lekkerder en zoeter de pannenkoeken!
- Wil je dit een keer maken, maar heb je geen appel in huis. Je kunt de appel vervangen door peer, bosbessen of ananas.