Smaakcombinaties om verliefd op te worden

31 januari 2018
door Lisa Kapan In de keuken

  Niet alleen mensen, maar ook ingrediënten kunnen samen een match made in heaven zijn. Samen spatten deze smakelijke stelletjes van je bord af! Welke is jouw favoriet?

  smaakcombinaties

  Tomaat & basilicum

  In de Italiaanse keuken zijn tomaat en basilicum al jaren een echt powerkoppel, maar ook in vele andere culinaire kringen is dit tweetal moeilijk te weerstaan. Niet zo gek ook, want door de zoete, zure en hartige smaak van tomaat te combineren met die van de zoete en peperige basilicum, krijg je bij elke hap een ware smaakexplosie voor je kiezen. Tomaat en basilicum zijn beiden verkrijgbaar in verschillende soorten. Combineer bijvoorbeeld cherrytomaten met zoete basilicum als gezonde snack tussendoor, of romatomaten met Genovese basilicum in een pastagerecht.
  Onze favoriete tomaat-basilicumrecepten zijn aubergine uit de oven, wortel-tomatensoep met buffelmozzarella en gnocchi met kip in romige saus.

  Peer & blauwe kaas

  Ook het combineren van fruit en kaas moet genoemd worden in deze lijst van lekkere lovers. De krachtige, hartige smaak van blauwe kaas vindt zijn zoete, sappige tegenhanger in peer en vormt gecombineerd een echte HelloFresh-favoriet. Niet alleen op een kaasplankje verdient dit stel een mooie plek, maar ook bij het avondeten is het een heerlijke combinatie. Door peer met blauwe kaas in de oven te verwarmen worden de smaken versterkt en zet je ook in een handomdraai een verleidelijk nagerecht op tafel. Niet zo’n fan van blauwe kaas? Geitenkaas of roombrie is een goed alternatief. Onze favoriete peer-(blauwe) kaasrecepten zijn volkorencouscous met blauwe kaas, salade met peer, danablue en walnoot en conchiglie met rode biet, peer en geitenkaas.

  Chocolade & peper

  Om de lijst met smaakstelletjes vurig af te sluiten, mag chocolade in combinatie met rode peper niet ontbreken. De romige, zoete en soms wat bittere smaak van chocolade is de perfecte partner van de pikante, rokerige en fruitige rode peper. Niet alleen in het chocoladeschap van de supermarkt, maar ook in warme chocolade-recepten en avondmaaltijden kom je de smaakcombinatie steeds vaker tegen. Afgezien van de bijzondere smaak, geeft dit duo je ook een goed gevoel: beide ingrediënten staan bekend om hun endorfine aanmaak, waardoor je je blij(er) voelt. Oh la la…

  Wat is jouw favoriete smaakstelletje?

  Vorig artikel
  Appel-banaanpannenkoeken: onze favoriet Appel-banaanpannenkoeken: onze favoriet
  Volgend artikel
  Een smakelijke Valentijnsverrassing! Een smakelijke Valentijnsverrassing!

  Gerelateerde artikelen