Zelfgemaakte chocolademelk

27 februari 2018
door Frederieke Onze recepten

    chocolademelk

    Bij winters weer hoort warme chocolademelk en de lekkerste versie maak je natuurlijk helemaal zelf. Dit kruidige recept is onze favoriet en warmt je van top tot teen op…

    Kruidige chocolademelk

    Ingredients

    • 500 ml volle melk
    • 1 el kristal- of rietsuiker
    • 1 tl honing
    • 1 kaneelstokje
    • 1/4 vanillestokje
    • 170 g pure chocolade (60% cacao of meer)
    • 1/4 chilipoeder (optioneel)
    • Snufje zeezout
    • Slagroom (optioneel)

    Instructions:

    1. Schenk de melk in een steelpan en voeg de suiker, honing, het kaneel- en vanillestokje (incl. merg) toe en laat het kort pruttelen op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat ongeveer 15 minuten rusten (zo kunnen de smaken goed intrekken). Haal vervolgens het kaneel-en vanillestokje uit de melk.
    2. Smelt de chocolade au bain-marie: dit doe je door de chocolade in een glazen kom te laten smelten boven een pan met kokend water.
    3. Verwarm de melk hierna weer op middelhoog vuur en schenk hier de gesmolten chocolade bij. Roer tot een egaal mengsel ontstaat en totdat de melk goed heet is. Voeg eventueel nu de chilipoeder en een snufje zeezout toe. Schenk de kruidige chocolademelk in mokken en maak af met een lekkere toef slagroom of een andere garnering naar keuze.

    Nog meer zin in zoet? Maak dan deze chocolade-zeezouttaartjes!

    Vorig artikel
    De hete held in je keuken: harissa De hete held in je keuken: harissa
    Volgend artikel
    Hoe pocheer je een ei? Hoe pocheer je een ei?

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Gabriella schreef:

    Oh jee. Dat ziet er geweldig uit! Een lekkere oppepper tijdens donkere dagen. Echt goed voor de lijn kan het niet zijn, maar ach… Zelf gebruik ik soms hotchocspoons. Ook erg lekker.