Ontbijtcake met rozijnen en banaan 19 februari 2018

door Frederieke In de keuken

2016_Week 29_banners_website23

Deze ontbijtcake is voedzaam, lekker en ideaal om te maken in het weekend. Zo fleur je elke brunch of koffiepauze op, maar heb je ook doordeweeks tijdens haastige ochtenden een makkelijk ontbijt ter beschikking. Garneer met wat frambozen of aardbeien voor een fris accent.

Ingrediënten voor 1 ontbijtcake:

  • 4 bananen
  • 150 g havermout
  • 100 g amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 8 el honing
  • 2 vrije-uitloop eieren
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 80 g rozijnen
  • 3 tl bakpoeder

Benodigheden:

  • Kom
  • Mixer
  • Cakevorm met bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan met een vork in een kom. Voeg de havermout, amandelmeel, kaneel, honing, ei, Griekse yoghurt, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout toe. Roer of mix tot beslag.
  3. Roer de rozijnen door het beslag en schep over in een cakevorm met bakpapier.
  4. Bak de ontbijtcake 35 – 40 minuten in de oven of totdat deze goudbruin kleurt. Laat 10 minuten afkoelen en verdeel vervolgens in stukken.

Veel bakplezier! Heb je zin om verder te bakken? Maak dan deze chocoladetaartjes.

Vorig artikel
3x hartjes in hapjes 3x hartjes in hapjes
Volgend artikel
Chocolade-zeezouttaartjes: onweerstaanbaar Chocolade-zeezouttaartjes: onweerstaanbaar

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Gemma Jansen schreef:

Graag zou ik willen weten hoeveel koolhydraten er in deze cake zitten. Ivm met diabetes 2 heb ik toch maar ipv 8 el honing er maar 2 ingedaan. En wat minder rozijnen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.