5 tips om jezelf ultiem te verwennen

16 januari 2018
door Lisa Kapan Diner-recepten

  Je zit na alle festiviteiten en stress van de vorige maand waarschijnlijk weer in je gebruikelijke (drukke) ritme en bent misschien zelfs bezig met je (sportieve) voornemens. Naast alle drukte en grootse plannen is het erg belangrijk om genoeg tijd in te lassen om op te laden en jezelf te verwennen. Met deze 5 tips leg je jezelf goed in de watten en kun je alles weer aan! 

  Iedereen heeft een andere definitie van een ‘moment voor jezelf creëren’, maar het komt vooral neer op het maken van tijd om te ontspannen en dingen te doen die je gelukkig maken. Wij vinden deze ontspanning vaak in de keuken, of aan tafel met een heerlijke maaltijd, maar er zijn ook nog andere dingen die we doen om onszelf te verwennen…

  1. Verwarm jezelf

  Bij jezelf verwennen horen ten eerste een paar verwarmende ingrediënten. Niets lekkerder dan in de winter te gloeien van binnen én buiten. Natuurlijk kan dat voor jou op de bank zitten met een dekentje en een kopje thee betekenen, maar wij duiken graag de keuken in. Kruiden en specerijen zijn heerlijk om jezelf mee te verwarmen en maken je verwenmoment alles behalve saai en grauw. Gloei van binnenuit door bijvoorbeeld naar een Ethiopisch restaurant te gaan, de keuken op smakelijke wijze onveilig te maken met Marrokaanse ras-el-hanout of perfecte Vietnamese bánh mì op tafel te zetten.

  2. Geniet van super-de-luxe gemak 

  verwenmoment

  Bij HelloFresh zijn we altijd bezig met het bedenken van manieren om je met gemak te laten genieten van goed eten. In haastige tijden zijn onze nieuwe Quick & Easy-recepten een uitkomst; in slechts 20 minuten schuif je al aan tafel. Voor de momenten waarop je jezelf juist iets meer in de watten wilt leggen hebben we iets anders bedacht. Met het wekelijkse Premium-recept zet je een restaurantwaardig gerecht op tafel, zonder ook maar één keer naar een ingewikkelde koksmuts te hoeven grijpen. Voor slechts €2,- per persoon extra heb je ‘m al in je box zitten en tover je in een handomdraai een bijzondere maaltijd op tafel. Bijvoorbeeld gekonfijte eendenpoot met rozijnen, steak frites met dragonmayonaise of risotto met groene asperges en eekhoorntjesbrood. Hello innerlijke chef-kok!

  3. Drink een drankje

  verwenmoment

  Of je nu besluit om meer tijd in de keuken door te brengen of met je neus in een goed boek, vergeet plezierige drankjes niet! Geniet bijvoorbeeld eens van een goed wijnarrangement: een prachtige aanvulling op elk diner, of dat nu thuis is of in een restaurant. Maar ook een kop zelfgemaakte warme chocolademelk (met of zonder rum) past perfect bij elk verwenmoment. Wij maken onze choco graag zo.

  4. Laat je zoetjes verleiden 

  Of je nu een doorgewinterde zoetekauw bent of niet; een zoete traktatie tovert sowieso een glimlach op je gezicht. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van een mooie cupcake, een traditionele appeltaart of een Pumpkin Spice Latte? Al voordat je je tanden in de lekkernij van je keuze zet, zul je merken dat je helemaal ontspannen bent door het maakproces. Bakken is een perfecte manier om je gedachten even aan de kant te zetten. Zen-genot gegarandeerd!

  5. Denk aan jezelf!

  Het is gemakkelijk om anderen alle aandacht te geven en het is vaak ook heel bevredigend om te weten dat je andere mensen helpt. Maar af en toe is een beetje egoïstisch zijn helemaal niet zo erg. Zeg maar gerust heel goed voor je! Het laadt je op en zorgt er daardoor ook voor dat je er voor anderen kunt zijn. En als je dan toch goed bezig bent met het denken aan ‘ikke ikke ikke’, waarom niet met jezelf naar de bioscoop, gaan winkelen, iets knutselen, een wandeling maken, in bad gaan of luisteren naar je favoriete muziek? Jij bent je beste gezelschap; maak er je eigen feestje van!

  Wat doe jij om jezelf te verwennen?

  Vorig artikel
  Super soep: onze favorieten voor een fit nieuwjaar Super soep: onze favorieten voor een fit nieuwjaar
  Volgend artikel
  Snelle schoolavonden Snelle schoolavonden

  Gerelateerde artikelen