Recept voor Oma’s appeltaart

24 december 2015
door Trisha Gerechten

    Apple and Blackberry pie recipe

    Niets lekkerder dan een taart bakken waarbij het hele huis naar oma’s appeltaart ruikt.
    We hebben een recept bedacht waarbij je heel gemakkelijk zelf een heerlijke bodem maakt (niets zo lekker als zelfgemaakt!) én waarbij je naast appels ook bramen toevoegt.

    Apple and Blackberry pie recipe

    Recept voor appeltaart

    Ingrediënten:

    Voor de bodem

    • 225 gr bloem
    • 100 g boter
    • Snufje zout
    • 20 ml water
    • 50 g poedersuiker

    Voor de vulling

    • 2 el bloem
    • 1 kg appels (naar smaak – onze favoriet: Goudreinet)
    • 400 g bramen
    • 140 g basterdsuiker
    • Snufje kaneel
    • 1 ei
    • 2 el melk

    Benodigdheden:

    • Kom (2x)
    • Vershoudfolie
    • Deegroller
    • Springvorm

    how to make pie pastry

    Bereidingswijze:

    Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
    2. Snijd de boter in stukjes (zie tip). Doe de poedersuiker, bloem en boter in een kom. Kneed goed en zorg ervoor dat de boter volledig is gemengd met de suiker en bloem. Voeg vervolgens het water toe en meng tot een egale bal deeg.
    3. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

    how to make pie pastry

    Bereiding

    1. Bestrooi een schoon aanrechtblad, de deegroller en de deegbal met wat bloem en rol tweederde van het deeg uit tot een plak van ca. 1 dik. Hiermee bedek je de springvorm: steek met de springvorm een cirkel uit het deeg en leg die op de bodem. Bedek de randen met het resterende uitgerolde deeg. Het deeg krimpt in de oven, dus zorg ervoor dat de randen van het deeg iets hoger zijn dan die van de springvorm.
    2. Maak in de bodem een paar gaatjes in het deeg met een vork. Bak het deeg 15 minuten voor in de oven.
    3. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Breek de eieren in een kom en meng met melk.
    4. Vul de taart met de appels, bramen en suiker. Voeg de kaneel toe.
    5. Rol het overige deeg uit tot een vierkante lap en maak hier 8 lange stroken van (zodat ze lang genoeg zijn om de taart van links naar rechts te bedekken). Bedek de taart gelijkmatig met de stroken deeg in een ruitpatroon.
    6. Smeer de stroken in met het eimengsel.
    7. Bak de appelstaart 50 – 60 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen in de springvorm.

    how to make pie pastry

    how to make pie pastry

    Veel bakplezier!

    Vorig artikel
    Smoothie van grapefruit, kiwi en framboos Smoothie van grapefruit, kiwi en framboos
    Volgend artikel
    Rescue operation: oliebollen Rescue operation: oliebollen

    Gerelateerde artikelen

    2 reacties

    René van de Weijer schreef:

    Ten eerste wou ik even zeggen dat ik het eens ben met jullie beslissing om de box deze week niet te bezorgen. Met deze omstandigheden was het onverantwoord geweest de busjes erop uit te sturen. Ten tweede zou ik jullie willen vragen of er de mogelijkheid is het appeltaartrecept in een verkorte versie uit te printen — en zo niet, of het niet aanbeveling verdient de klant die mogelijkheid te bieden in de toekomst?
    Met dank voor de aandacht, vriendelijke groet.

    Frederieke schreef:

    Hi René, dankjewel voor je bericht. Fijn om te horen dat jij je kunt vinden in onze beslissing om de box niet in het noorden te bezorgen gisteren. Helaas hebben wij geen andere versie van het recept dan deze, maar ik neem je feedback mee om het mogelijk te maken dat je een recept in een korte versie kunt printen. Fijn weekend alvast! Groetjes, Frederieke