Rescue operation: oliebollen

24 december 2015
door Frederieke Onze recepten

  Oliebollen; in de decembermaand lopen we verlekkerd langs de kramen en de geur alleen al doet ons verheugen op de jaarwisseling.Maar eenmaal januari willen we het liefst de eetmaand die december heet, vergeten en een nieuwe, frisse start maken. Weg met die oliebollen! Herkenbaar? Wacht! Gooi je overschot aan oliebollen niet weg, maar maak er iets anders van. Wij geven je inspiratie, zodat je niets hoeft weg te gooien, want voedselverspilling is zonde en nergens voor nodig.

  Crackers

  Heel makkelijk en erg lekker! Snijd de oliebollen in dunne plakken, laat ze een aantal minuten in de oven drogen en daarna afkoelen. Heerlijk met verschillend beleg, zoals een kaasje.

  Wentelteefjes

  Snijd de oliebollen in plakken en dompel ze onder in een mengsel van ei, melk, kaneel en suiker; net zoals bij “gewone” wentelteefjes. Bak vervolgens in een pannetje met gesmolten boter en je hebt je oliebollen een prima tweede leven gegeven.

  Pudding

  Niet per se gezond, maar aan het voornemen om geen eten weg te gooien voldoe je met dit gerecht in ieder geval wel: oliebollen-broodpudding! Gebruik voor dit gerecht een algemeen recept voor broodpudding, maar vervang het brood door oliebollen. 

  Voor de vogels

  Je kunt er natuurlijk altijd nog je omgeving blij mee maken… Snijd je oliebollen doormidden en doop ze kort in wat overgebleven frituurvet. Rijg de gehalveerde bollen aan een koord, hang het op in je tuin of op je balkon en de vogeltjes zullen er heerlijk van smullen!

  Heb jij zelf nog meer ideeën voor overgebleven oliebollen? Deel het met ons via een reactie onder deze post!

  Vorig artikel
  Recept voor Oma’s appeltaart Recept voor Oma’s appeltaart
  Volgend artikel
  Spruitensalade met gorgonzola Spruitensalade met gorgonzola

  Gerelateerde artikelen