Monsterlijk lekkere cupcakes 23 november 2017

door Kaylee Hartog In de keuken

Wij zijn dol op cupcakes. Je kunt er qua smaken, kleuren en glazuur alle kanten mee op waardoor het nooit verveelt. We laten je in dit recept zien hoe je samen met je kinderen monsterlijk goede cupcakes maakt die misschien een beetje griezelig, maar vooral heel lekker zijn! Heerlijk om te eten als dessert met extra (rood) fruit erbij of als lekkernij tussendoor.

Halloween cupcakes

Van dit recept maak je 8 cupcakes.

Monsterlijk lekkere cupcakes

Ingredients

  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 160 g suiker
  • 70 g boter
  • 140 ml melk
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g poedersuiker
  • 3 el warm water
  • Voor de versiering:
  • Chocolade
  • Blauwe bessen
  • Amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop met een garde of mixer de eieren tot schuim in een kom. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe. Snijd de boter in stukken en voeg aan de kom toe. Klop tot een glad beslag ontstaat zonder stukjes.
  3. Mix het beslag vervolgens met de melk, bloem, een snufje zout en het bakpoeder. Mix alles goed door elkaar tot een stevig beslag.
  4. Leg de papieren cupcakevormpjes in de cupcakevorm. Vul de papieren vormpjes voor de helft met het beslag en bak circa 30 – 40 minuten tot de cupcakes goudbruin kleuren.
  5. Haal de cupcakevorm uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.
  6. Voor het glazuur
  7. Zeef in een kom de poedersuiker en voeg het warme water toe. Roer totdat je een dikke pasta krijgt. Als de cupcakes zijn afgekoeld, kun je met het glazuur de cupcakes versieren.
  8. Voor het gezicht
  9. Doe de chocolade in een steelpan op laag vuur en laat smelten. Gebruik de chocolade vervolgens voor de neus en mond, en versier extra met de kleine amandelstukjes. Gebruik de blauwe bessen als ogen en garneer eventueel extra met (rood) fruit.
.

Nog niet uitgebakken? Maak dan eens dit desembrood of deze scones met lemon curd.

Vorig artikel
Cook it Forward met HelloFresh Cook it Forward met HelloFresh
Volgend artikel
Cook it Forward met Niels Geusebroek Cook it Forward met Niels Geusebroek

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *