Super soep: onze favorieten voor een fit nieuwjaar
15 januari 2018Na alle uitgebreide diners, zoetigheden en borrels van de afgelopen weken kunnen we ons voorstellen dat je even geen zin hebt in zware, vullende maaltijden. Geen zorgen! Wij geven je hier een aantal makkelijke recepten waarmee je de balans zo weer terug hebt. Van zachte soepen tot sapjes waarmee jouw energielevel tot het plafond schiet; hiermee begin je jouw jaar goed!
3 kleurrijke super soepen!
Erwtensoep met munt
Ingredients :
- 3 el boter
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 900 ml bouillon (vegetarisch of kip)
- 350 g erwtjes, vers geschild, bevroren, ontdooid of ingeblikt
- 25 g munt
- Zout en peper
Instructions :
- Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en courgette toe en bak voor 1 tot 2 minuten.
- Voeg vervolgens de helft van de bouillon toe en verwarm totdat het begint te koken.
- Doe de erwtjes erbij en kook mee totdat ze zacht zijn.
- Voeg de munt en de overgebleven bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
- Roer kort door en haal van het vuur. Pureer met een blender of keukenmachine tot een soep, voeg eventueel wat water toe als het mengsel nog te dik is.
- Garneer met wat munt en zure room.
Paarse zoete aardappelsoep
Ingredients :
- 3 eetlepels boter
- 1 rode ui
- 680 g rode kool
- 800 g paarse zoete aardappelen
- 1350 ml bouillon
- Zout en peper
Instructions :
- Snijd de kool en aardappelen in blokjes en snipper de ui.
- Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur, voeg de uien toe en kook ongeveer 7 tot 8 minuten, voeg daarna de kool en aardappelen toe en bak voor ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook.
- Zet het vuur laag en kook verder tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 25 minuten.
- Pureer vervolgens tot en soep en breng op smaak met peper en zout.
Pittige venkel-wortelsoep
Ingredients :
- ½ rode peper
- 1 kleine gemberwortel
- 1 venkel
- 1 of 2 wortels (afhankelijk van de grootte)
- 3 tl currypoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 ml bouillon per persoon
- Zout en peper
Instructions :
- Breng wat water in een waterkoker aan de kook. Schil en snijd ondertussen de peper, venkel en wortel in kleine stukjes, en de gember in plakjes.
- Verhit olijfolie in een soeppan en bak de peper, gember en curry voor 2 minuten op middelhoog vuur, voeg de venkel en de wortels toe en bak voor 1 minuut mee.
- Voeg 400 ml bouillon per persoon toe en kook voor ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur.
- Pureer en breng op smaak met peper en zout.
Groene smoothies
Naast soepen zijn smoothies ook goed én lekker om de balans mee terug te vinden. Een zelfgemaakte smoothie is een goed begin van de dag en is ook een gezond tussendoortje. Kies en pureer wat jij lekker vindt, dan kan het eigenlijk niet mislukken. Doe wat inspiratie op met de onderstaande drie recepten.
[columns_row width=”third”] [column]Ananassmoothie
Appelsmoothie
Mangosmoothie
[/column]
[/columns_row][columns_row width=”third”]
[column]- Kwart ananas
– Geschilde sinaasappel
– Handje spinazie
– 200 ml (amandel)melk[/column]
[column]- 150 ml (amandel)melk
– 75 g boerenkool
– 1 takje selderij
– 1 appel
– 5 g chiazaad[/column]
[column]- Handje spinazie
– 1 banaan
– 25 g mango
– 25 g Griekse yoghurt
– 200 ml amandelmelk[/column]
[/columns_row]
Hoe begin je jouw jaar goed?