4 tips om fit te blijven

10 oktober 2016
door Charlot van Scheijen Tips en Tricks

  Wij delen onze vier tips om topfit het najaar te beginnen. juice-blogNa het voorjaar en de zomer waarin iedereen er graag op zijn best uit wil zien in zomeroutfits, storten de goede eet- en sportvoornemens in de herfst vaak een beetje in. Jammer, want voel jij je ook niet veel beter als je goed voor jezelf zorgt en gezond leeft? Wij geven je vier tips om je gezonde levensstijl voort te zetten deze herfst.

  • Eet volgens het seizoen
   De herfst is een geweldig jaargetijde als het gaat om seizoensproducten. Dit zijn de maanden van de pompoen, boerenkool, paddenstoelen en nog veel meer – perfect voor soepen en stoofpotjes. En nu het weer minder mooi is, heb je misschien ook wel weer meer zin om in de keuken te staan. Hét moment voor het proberen van nieuwe seizoensgroenten dus! Kijk of er bij jou in de buurt een boerenmarkt is waar je producten uit de buurt kunt krijgen. In de HelloFresh Box proberen we ook zo veel mogelijk rekening te houden met de seizoenen en gebruiken we graag producten uit Nederland en België of onze buurlanden. Wij vinden daarbij variatie heel belangrijk en zorgen voor veel verschillende producten, zodat je nooit het hele jaar paprika eet.
  • Blijf genoeg drinken
   In de koudere maanden vergeet je sneller om genoeg water te drinken. Je zweet over het algemeen minder en je denkt daardoor misschien dat je minder vocht nodig hebt. Onzin! Je lichaam heeft ook in de winter genoeg water nodig. Vind je alleen water te saai? Kies dan voor kruidenthee of voeg wat vers fruit of bijvoorbeeld verse munt toe aan je water. Op onze blog delen we lekkere variaties van water met een smaakje. Genoeg drinken is ook belangrijk omdat je lichaam dorst kan verwarren met honger.
  • Maak herfstwandelingen
   Buitenlucht doet wonderen voor je lichaam. Juist als je een hele dag achter een bureau zit, helpt een korte wandeling in de buitenlucht je om opgeladen je to-do lijst verder af te werken. Neem dus vooral even de tijd om een luchtje te scheppen, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze.
  • Begin je dag goed
   Het is een cliché, maar dat is niet voor niets. Door gezond te ontbijten begin je meteen goed en zet je de toon voor de rest van je dag. Om je te helpen om wat meer variatie aan te brengen in je ontbijtleven kun je de Ontbijtbox naast je gewone HelloFresh Box bestellen. Daarin vind je producten en recepten voor gevarieerde en afwisselende ontbijtjes. Heb je ’s ochtends moeite om op gang te komen en eet je liever wat lichts? Een smoothie is dan een goed idee. Probeer bijvoorbeeld onderstaande smoothie met groenten én fruit.

  Smoothie met wortel, appel en paprika

  Ingrediënten:

  1 wortel | 2 appels | 50 g frambozen | 1 rode puntpaprika

  Benodigdheden:

  blender of staafmixer

  Bereidingswijze:

  Pureer alles in een blender of met een staafmixer mooi glad en geniet van dit goede begin van je dag!

  Vorig artikel
  Havermout ontbijtrecepten Havermout ontbijtrecepten
  Volgend artikel
  Nieuws: vanaf nu altijd keuze uit 9 recepten Nieuws: vanaf nu altijd keuze uit 9 recepten

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  Zusje schreef:

  Waar is de wortel, appel en paprika;)?

  Charlot van Scheijen schreef:

  Goedemorgen, je hebt helemaal gelijk! Ik had het verkeerde receptje eronder gezet. Dank voor je scherpe opmerking. Fijne dag! Groeten, Charlot