Balsamico op z’n best: 4 favoriete recepten 23 augustus 2018

door Lisa Kapan Diner-recepten

Zwarte balsamicoazijn is niet alleen heerlijk om te gebruiken als dressing bij een salade, maar is ook een geweldige smaakmaker in soepen, ovenschotels en zelfs in desserts. Wij laten je hier onze 4 favoriete balsamico-recepten zien! 

Salade caprese

Kip met notenkorst en salade caprese

De ingrediënten zijn simpel, de smaken explosief lekker: dat is de klassieke salade caprese. Door sappige tomaten, mozzarella en basilicum samen te brengen, zit je in één hap in Italië. De toevoeging van balsamicoazijn moet echter niet vergeten worden, dat is precies wat deze salade zo onweerstaanbaar maakt. Salade caprese is niet alleen heerlijk als bijgerecht, zoals bij dit heerlijke Premium-recept van kip met notenkorst en fettucine, maar is ook lekker als lunch of tussendoortje.

Aubergine uit de oven

Aubergine uit de oven met rigatoni

Voor velen een echte HelloFresh-favoriet: onze aubergine uit de oven met rigatoni geïnspireerd op melanzane alla parmigiana, een klassiek Italiaans ovengerecht. Hoewel de aubergine de ster van de show is, gaat dit ingrediënt écht stralen doordat je de saus maakt met tomatenpassata en, je raadt het al, zwarte balsamicoazijn. In de oven mengen alle smaken zich en wordt het een smakelijk feestje om ‘Mammia Mia’ van te zeggen.

Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

Balsamicoazijn is niet alleen een graag geziene gast in de Italiaanse keuken, ook de Amerikanen weten er wel raad mee. Deze tomatensoep met een tosti is een klassieke combinatie uit de Amerikaanse keuken. In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak en maken de zure room en zwarte balsamicoazijn het af. Tip: dit recept is ook heerlijk om te maken als lunch.

Gemarineerde aardbeien met geitenkaasroom

Zachte geitenkaasroom

Misschien denk je niet direct dat azijn thuishoort in een dessert, toch is de zwarte balsamicoazijn in dit recept van gemarineerde aardbeien met geitenkaasroom juist de sleutel naar het (zoete) succes. Door de aardbeien een duik te laten nemen in een balsamicoazijn-suikermengsel en vervolgens te combineren met geitenkaas en slagroom, maken je smaakpapillen een rit in een achtbaan die alleen maar kan eindigen met: “mag ik nog een keer?”.

Vorig artikel
Zondagse-zaligheid: saltimbocca met kip Zondagse-zaligheid: saltimbocca met kip
Volgend artikel
De ultieme gegrilde groenten-gids De ultieme gegrilde groenten-gids

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *