Bespaartips voor december

20 november 2016
door Charlot van Scheijen Keukenmiddelen

    December is vaak een dure maand met alle cadeautjes, borrels en etentjes. Als je nu alvast begint met het lezen van deze bespaartips, hoef je hopelijk wat minder op je geld te letten tijdens de feestdagen. Je blijft net zo lekker eten als altijd, en dat met weinig extra moeite. 

    Screenshot_10.pngEet een keer per week soep

    Een van de beste bespaartips die we je kunnen geven. Soep is simpel, verwarmend op een koude dag en goedkoop om te maken. In principe kun je van alle groenten een lekkere soep maken, maar nog handiger is om je restjes groenten te gebruiken. Denk aan een stevige linzen-groentesoep, minestrone of een lekkere pompoen-wortelsoep.

    Eet met de seizoenen

    Groenten en fruit uit het seizoen zijn niet alleen goedkoper, maar ook een stuk lekkerder. Als de HelloFresh Box bij je thuisbezorgd wordt, zit je sowieso goed. Wij kiezen zo veel mogelijk voor seizoensproducten – zo hoef je er dus zelf niet naar te zoeken. Ga je toch nog even boodschappen doen? Kies  dan nu voor boerenkool, pompoen en rode biet, en doe mandarijnen, appels en peren in je boodschappenkar.

    Maak een weekmenu

    Je maaltijden plannen is een hele makkelijke manier om minder geld uit te geven. Je gaat simpelweg minder naar de supermarkt, het voorkomt dat je dingen weg moet gooien en je wordt creatiever met je maaltijden. Echt. En met een abonnement op de HelloFresh Box kun je in ieder geval al een paar dagen van je week afstrepen.

    Doe geen boodschappen met een lege maag

    Een inkoppertje, eigenlijk. Je kent het fenomeen vast: met honger of dorst komen de koekjes, chocoladereep of zak chips gemakkelijker in je winkelwagentje terecht. Al die extra boodschappen zijn niet goed voor je portemonnee natuurlijk. Met een aantal dagen HelloFresh beperk je de verleiding in ieder geval al flink.

    Eet (vaker) vegetarisch

    Goed vlees is prijzig, en tijdens de feestdagen eten we met z’n allen vaker vlees. We gaan gourmetten, maken een mooie rollade, of kiezen stukje wild op tafel. Probeer in de weken voor de feestdagen eens wat minder vlees te eten. Vegetarisch eten is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je portemonnee. Neem een kijkje op onze blog voor meer vegetarische kookinspiratie.

    screen-shot-2016-11-08-at-12-09-02-pm

    Hergebruik restjes + maak meer zelf

    Creatief omgaan met restjes is niet alleen leuk, maar ook heel lekker. Kijk dus of je er nog iets mee kunt, voordat je het oude brood weggooit of die bijna leeggeplukte basilicumplant in de prullenbak belandt. Gebruik oud brood bijvoorbeeld om zelf gemaakte croutons of pangrattato te maken, en met die paar blaadjes basilicum kun je een heerlijke dressing maken voor in een vullende wintersalade. Restjes puree tover je de volgende dag om in zelf gemaakte gnocchi; een pasta die goed past bij een lekkere en simpele tomatensaus.

    Kijk eens in je kastjes

    Je hebt waarschijnlijk meer in je keukenkastjes staan dan je denkt. Zo kun je ook als je geen zin of tijd hebt, een voedzame en lekkere maaltijd op tafel zetten. Met een blikje tomaten, bonen, kruiden en een eitje maak je een verwarmende vegetarische stoof, en bijvoorbeeld met ansjovis, knoflook, kappertjes, een paar tomaten en Parmezaanse kaas een simpele pastasaus.

    Wat is jouw beste bespaartip?

    Vorig artikel
    3x fondue 3x fondue
    Volgend artikel
    HelloFresh Kerstbox: alles zonder stress in huis voor het kerstdiner HelloFresh Kerstbox: alles zonder stress in huis voor het kerstdiner