Recept: chocolade-courgettecake

2 oktober 2015
door Frederieke Gerechten

Courgettetaart - HelloFresh

Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een relatief gezonde taart? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze taart heeft de zoete smaak van chocolade én de gezonde voedingsstoffen van courgette. Ideaal dus! 

Recept voor chocolade-courgettecake

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g cacao
  • 1 tl zout
  • 175 ml olijfolie
  • 375 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 g pure chocolade

 

Benodigdheden:

  • Rasp
  • Bakblik
  • Kom

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp de courgette fijn met een rasp en knijp het overtollige vocht uit de courgetterasp. Breek de pure chocolade klein. Vet een bakblik van ongeveer 24 cm in.
  3. Meng de bloem, cacao en een theelepel zout in een kom. Meng in een andere kom de olijfolie met de suiker en de eieren. Voeg het droge mengsel stap voor stap toe aan het natte mengsel (let op, dit wordt een dik mengsel). Meng daarna de courgetterasp en de gebroken chocolade door het beslag.
  4. Vul het bakblik met het beslag en bak de courgette-chocoladecake in 40 – 50 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Tips voor de zoetekauw Tips voor de zoetekauw
Volgend artikel
Tips voor de herfstvakantie – deel 1 Tips voor de herfstvakantie – deel 1

Gerelateerde artikelen