Tips voor de zoetekauw

2 oktober 2015
door Frederieke Onze recepten

  Ontbijt - tips - HelloFresh - zoetekauw

  Ben jij ook aangestoken door Heel Holland Bakt? Dit zijn tips die het werk in de keuken van een zoetekauw nog gemakkelijker maakt!

  Tips voor de zoetekauw

  Tip 1

  Wil je jouw noten egaal roosteren? Haal de koekenpan dan niet van het vuur om de pan te bewegen. Als je bijvoorbeeld pecannoten roostert ben je geneigd om de pan op te pakken en heen en weer te schudden. Op deze manier verlies je warmte en wordt de inhoud van de pan niet egaal warm. Schud de pan dus vooral OP het vuur.

  Tip 2

  Als je zachte boter nodig hebt voor een bepaald recept met deeg dan kun je ook harde geraspte boter gebruiken. Dit helpt een kliederboel te voorkomen en zorgt er tegelijkertijd wel voor dat je de boter kunt verwerken tot deeg.

  Tip 3

  Gebruik bakpapier als je deeg gaat rollen. En dan niet alleen onder het deeg maar ook op het deeg. Leg dus een vel bakpapier op het aanrecht, leg daarop het deeg, plaats hierboven nog een vel bakpapier en klaar is kees!

  Tip 4

  Het lijkt een open deur, maar de juiste temperatuur van de oven is erg belangrijk. Dit wordt nog weleens vergeten tijdens het bakken. Een kernthermometer komt hierbij goed van pas!

  Tip 5

  Plakkerig deeg maak je gemakkelijk steviger door het deeg even in de koelkast te leggen. De boter in het deeg stolt door de kou.

  Tip 6

  Wil je zacht fruit in dunne plakjes snijden? Gebruik dan een eiersnijder.

  Tip 7

  Chocoladekrullen geven een nagerecht vaak een feestelijke twist. Maak hoe maak je mooie chocoladekrullen? Zorg dat de chocolade niet te zacht is en maak chocoladekrullen met een dunschiller. Dan is het een piece-of-cake!

  Veel bakplezier!

  Vorig artikel
  Eten na het sporten: recept om te herstellen! Eten na het sporten: recept om te herstellen!
  Volgend artikel
  Recept: chocolade-courgettecake Recept: chocolade-courgettecake

  Gerelateerde artikelen