Eten na het sporten: recept om te herstellen!

2 oktober 2015
door Frederieke Ingrediënten

    Rustdag - recept - HelloFresh - sporten

    Ben je dol op sporten? Dan weet je vast al wel dat gezonde voeding een bijdrage levert aan een gezonde levensstijl én aan je prestaties op sportief gebied. Naast het eten vóór het sporten, is het ook belangrijk dat je je lichaam laat herstellen na een (intensieve) trainingsdag. Dit zodat je geen roofbouw pleegt op je lijf en je je nog sterker kunt maken voor de volgende training. Naast water drinken en voldoende rust, speelt voeding hierbij een hele grote rol. Maar wat is dan de perfecte maaltijd voor een rustdag? We delen ons favo-recept hier!

    Dit gerecht bevat voldoende koolhydraten om je energie weer op peil te brengen, zodat je lijf geen eiwitten afbreekt en je spieren kunt opbouwen. Ideaal als je van sporten houdt dus!

    Volkoren bulgur met gegrilde paprika en kruidige kipspies

    Ingredients

    • Voor 2 personen:
    • 1 rode ui
    • 1 rode paprika
    • 200 g kippendijfilet
    • 1/2 citroen
    • 60 g halfgedroogde tomaten
    • 170 g volkoren bulgur
    • 100 g spinazie
    • 400 ml groentebouilon
    • 2 el olijfolie
    • 2 el extra vierge olijfolie
    • Peper en zout naar smaak

    Instructions:

    1. Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de paprika klein. Meng de paprika, rode ui, de helft van de olijfolie, peper en zout in een saladekom en bewaar apart.
    2. Snijd de kippendijfilet in blokjes en rijg aan de spies. Pers de citroen uit. Snijd de halfgedroogde tomaten doormidden.
    3. Kook de bulgur in de bouillon in een pan met deksel, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
    4. Verhit de grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak of gril de paprika en rode ui 4 minuten op hoog vuur. Schep tussendoor goed door en bewaar daarna weer in de saladekom.
    5. Verhit de overige olijfolie in dezelfde grill- of koekenpan. Bak of gril de kipspiesen 7 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
    6. Scheur ondertussen de spinazie klein en schep de spinazie, bulgur en halfgedroogde tomaten bij de paprika in de saladekom. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en een ½ eetlepel citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
    7. Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de kipspiesen.

    Handig: dit zijn de benodigdheden

    • 2 spiesen
    • Saladekom
    • Pan met deksel
    • Grill- of koekenpan

    Voedingswaarden:

    • 688 kcal energie
    • 35 g eiwit
    • 58 g koolhydraten
    • 30 g vet (6 g verzadigd – 24 g onverzadigd)
    • 21 g vezels

    Tip:

    Heb je niet zoveel tijd? Laat dan de spiesen achterwege en bak de kipblokjes met de rode ui 4 minuten, voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten. Meng daarna met de overige ingrediënten in de saladekom.

     Rust smakelijk en veel plezier met sporten!

    Vorig artikel
    Smoothie met rode paprika Smoothie met rode paprika
    Volgend artikel
    Tips voor de zoetekauw Tips voor de zoetekauw

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Wim schreef:

    Dit recept ga ik zeker een keer proberen! Ik vind het altijd lastig om het juiste gerecht na het sporten te vinden en te maken. Dit ziet er iig heerlijk uit!