De lekkerste chicken curry

26 november 2018
door Lisa Kapan Gerechten

    Zodra je deze curry opschept weet je het zeker: de term ‘watertanden’ volstaat niet. Dit simpele recept laat je smaakpapillen dansen op een manier waar een Bollywoodfilm nog een puntje aan kan zuigen. En het is klaar in 1, 2, 3… curry!

    Oosters opwarmen 

    curry

    Hoewel curry nogal wat controverse kent –  want velen zien het als een typisch Brits, niet Indiaas gerecht – moeten we het wel met elkaar eens zijn dat het kruidig comfortfood bij uitstek is. Perfect bij temperaturen die eerder doen denken aan de Noordpool dan aan New Delhi.

    Kruidenkunde

    curry

    Het brede scala aan kruiden en specerijen, variërend van fris tot pittig, zorgt ervoor dat curry nooit verveelt. Integendeel zelfs, probeer het maar eens bij één bord te houden! (Ons lukt dat in ieder geval niet.)
    Dit recept is een favoriet voor zowel vuurfanaten als milde makkers – je maakt hem zo heet als je zelf wilt.

    De lekkerste chicken curry

    Ingredients

    • Voor twee personen:
    • 170 g basmatirijst
    • 2 grote rode uien
    • 4 el olijfolie
    • 350 g kipfilet
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl korianderpoeder
    • 1 tl chicken curry massala-poeder
    • 2 grote tomaten
    • 1 cm gember
    • 3 knoflooktenen
    • 6 cashewnoten
    • 3 el water
    • 1/2 rode peper
    • Handje verse koriander
    • Peper & zout

    Instructions:

    1. Snijd de uien fijn. Breng water aan de kook voor de rijst en kook deze volgens de instructies op de verpakking en laat erna rusten.
    2. Maak de kruidenpasta door de tomaten in blokjes te snijden, de gember te schillen, de rode peper fijn te snijden (verwijder de zaadlijsten als je het mild wilt houden) en doe dit alles samen met de knoflooktenen en cashewnoten in een blender en mix met 3 el water tot er een gladde pasta ontstaat.
    3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de uien tot ze goudkleurig zijn.
    4. Voeg de kruidenpasta toe aan de uien en laat 2 minuten sudderen met de deksel op de pan.
    5. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg aan de kruidenpasta toe. Schenk in delen een glas water bij het mengsel. Blijf roeren en laat zo het kip-kruidenmengsel 10 minuten zachtjes koken.
    6. Voeg het paprikapoeder, het korianderpoeder en het chicken curry massala-poeder toe en breng verder op smaak met peper en zout. Roer alles nogmaals door.
    7. Snijd de verse koriander in grove stukken. Verdeel de rijst over de borden, schep de chicken curry erover en garneer met verse koriander.

    Nog meer zin in curry? In ons receptenarchief vind je een overvloed aan razendsnelle, kruidige en vooral onweerstaanbare curry-recepten!

    Vorig artikel
    Maak je eigen wentelteefjes-buffet Maak je eigen wentelteefjes-buffet
    Volgend artikel
    De feestelijke extraatjes in jouw Kerstbox en Gourmetbox De feestelijke extraatjes in jouw Kerstbox en Gourmetbox

    Gerelateerde artikelen