Eetbare paddenstoelen

13 september 2017
door Charlot van Scheijen Tips en Tricks

  Hoe mooi sommige paddenstoelen er ook uitzien: niet alle soorten zijn geschikt om te eten. We hebben onze favoriete eetbare paddenstoelen en hun eigenschappen voor je op een rijtje gezet.
  Van portobello tot truffel: iedere paddenstoel heeft zijn eigen smaak en structuur. Champignons kent eigenlijk iedereen wel, maar wat dacht je van oesterzwammen of shiitake? Meer dan de moeite waard om eens te proeven. En wist je dat een truffel officieel ook een paddenstoel is? Een hele exclusieve, dat wel. Ben je benieuwd naar de leverancier van veel van de paddenstoelen uit de box? Wij gingen bij ze op bezoek.

  Wildplukken

  Kom je tijdens een boswandeling wel eens paddenstoelen tegen? Kom dan niet in de verleiding om ze zomaar te plukken en er thuis mee te koken. Lang niet alle soorten zijn eetbaar en van het eten van de verkeerde paddenstoel kun je ontzettend ziek worden. Wil je toch graag wildplukken, ga dan mee op een wildplukwandeling die op verschillende plekken in Nederland worden georganiseerd. Daar leer je vaak een heleboel over eetbare producten uit de natuur en weet je zeker dat je niet iets plukt dat giftig is.

  eetbare paddenstoelen

  Wat is jouw favoriete paddenstoel?

  Vorig artikel
  Een goede eetbasis bij jou thuis Een goede eetbasis bij jou thuis
  Volgend artikel
  Van pannenkoek tot pizza: de verantwoorde versies Van pannenkoek tot pizza: de verantwoorde versies

  Gerelateerde artikelen