Van pannenkoek tot pizza: de verantwoorde versies 15 september 2017

door Kaylee Hartog Gezonde voeding

Pannenkoeken, pizza, pasta, patat: grote kans dat het lievelingskostje van jouw kind(eren) in dit rijtje staat. En geef maar toe: stiekem ben je er zelf ook dol op. Probeer deze verantwoorde varianten ook eens.

Af en toe is er niks lekkerder dan jezelf (en je gezin) trakteren op een lekkere spekpannenkoek met stroop of een patatje mét. Je moet het alleen niet elke dag doen. Het geheim van de smid is hierin een goede balans te vinden. Bijvoorbeeld door deze gerechten eens in te wisselen voor onze meer verantwoorde varianten. Wie weet worden ze wel met net zoveel enthousiasme aan de keukentafel ontvangen.

Bananenpannenkoeken
blomekoolpizza
Bananenpannenkoeken

Banaan, ei en bakpoeder. Dat klinkt als erg weinig, maar is toch echt alles wat je nodig hebt om heerlijke glutenvrije bananenpannenkoeken op tafel te toveren. Ze zijn makkelijk en snel te maken en je kunt ze prima als ontbijt, lunch of dessert eten. Wat rood fruit erbij en smullen maar!

Platbrood- en bloemkoolpizza

Libanees platbrood kun je heel goed als pizzabodem gebruiken. Net als bij een traditionele pizzabodem leg je erop wat jij lekker vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze variant met gele paprika, courgette en buffelmozzarella? Een ander goed alternatief is deze bloemkoolpizza. De bodem maak je met bloemkool in plaats van met bloem, zo krijg je tijdens het eten van je pizza een flinke hoeveelheid extra groenten binnen.

brocllipasta
vegaburger
Volkoren pasta

Dit verantwoorde alternatief is misschien wel het makkelijkste door te voeren: vervang gewone pasta door volkoren pasta. De complexe koolhydraten in volkoren pasta zorgen er namelijk voor dat je minder snel een hongergevoel krijgt. Probeer deze volkoren ovenpasta eens, met spinazie en gesmolten mozzarella, of deze volkoren penne met rode paprikapesto en broccoli.

Zoete aardappelfriet

Als laatste de grootste kinderfavoriet: patat. De boosdoener hier is vooral het frituurvet waarin je ze bakt. Zoete aardappelfrietjes uit de oven zijn een stuk verantwoorder, omdat daar geen frituurvet bij komt kijken. Zo maak je ze! Lekker bij bijvoorbeeld een groenteburger of bij deze volkoren pitabroodjes.

Wat ga jij thuis uitproberen?

Vorig artikel
Eetbare paddenstoelen Eetbare paddenstoelen
Volgend artikel
Groente in de hoofdrol Groente in de hoofdrol

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Sylvia schreef:

Hi there woսⅼd you mind stating which bloɡ platform you’re using?
Ι’m looking to start my own blog soon but I’m having a hаrd time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolᥙtion and Drupal.
The reas᧐n I ask is Ƅеcause your laүout seems different then most blogs and I’m
looking for something completely unique.
P.S Мy apologies for getting off-topic but I had
to ask!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *