Fop je vrienden met deze cupcakes
31 maart 2016
door Nora
Geen onderdeel van een categorie
Ben jij nog aan het broeden op een plan om je vrienden, collega’s of familie morgen te foppen? Ga vanavond dan aan de slag met deze heerlijke cupcakes. Je traktatie morgen wordt vast onvergetelijk.
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 5 el barbecue-saus
- 4 el melk
- 1 el stroop
- 1 tl cacao (ongezoet)
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 el plantaardige olie
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl krulpeterselie
- 1/4 tl peper
- 10 el broodkruimels
- 500 g mager gehakt
- 1 ei
Voor het glazuur:
- 900 g aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
- Snufje zout
- 75 g voorgekookte bieten (in plakken gesneden)
- 60 ml warme melk
- 4 el boter
Benodigdheden:
- Steelpan
- Koekenpan
- Kom
- Cupcake-vormpjes
- Bakplaat
- Pan met deksel
- Blender
- Zeef
- Aardappelstamper
Bereidingswijze:
Voor de cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 180º C.
- Voeg de melk, stroop, cacao, chilipoeder en barbecue-saus toe aan een steelpan. Kook op middelhoog vuur en roer totdat alle cacao is opgelost. Laat daarna afkoelen.
- Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak de ui ongeveer 5 minuten totdat ze goudkleurig worden.
- Meng in een kom het zout, peper en de broodkruimels. Voeg daarna het gehakt, ei, barbecue-sausmengsel en de ui toe. Meng goed door (een pollepel kan hier handig zijn).
- Zet de cupcakes-vormpjes op een bakplaat en schep het mengsel in de vormpjes. Bak ongeveer 40 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
Voor het glazuur:
- Kook de aardappelen in een pan met een deksel totdat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken (ongeveer 20 minuten).
- Pureer de bieten met de melk in een blender en zeef daarna de overgebleven stukjes eruit. Stamp de aardappelen fijn en meng deze met de bieten en boter tot een gladde puree.
Als laatste:
- Verdeel het glazuur over de cupcakes.