Heerlijke tips voor gevulde aardappel

27 oktober 2015
door Genna Geen onderdeel van een categorie

  Als er iets veel terugkomt in de Hollandse keuken is het wel de aardappel. In Nederland worden jaarlijks 7 miljoen ton aardappelen geoogst! En je kunt er meer mee dan je denkt. Naast koken, bakken of in een stamppot verwerken, kun je aardappelen ook vullen. potato

  We hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet waarmee je de aardappel wat spannender maakt. Aardappelen zijn namelijk ideaal om te vullen! Wist je trouwens dat aardappelen naast lekker ook gezond zijn? Ze bevatten weinig vet, geen cholesterol en zitten boordevol vezels, proteïnen en vitamines.

  Aardappel bij het ontbijt?

  Ja, het kan echt! Het enige wat je nodig hebt is kaas, bosui, bieslook en een gebakken ei.  Je serveert de aardappel met het gebakken ei in de aardappel!

  HF151020_Blog_Ei_mit_Kaese1_low

   

  HF151020_Blog_Ei_mit_Kaese2_high

  Iets minder geschikt voor het ontbijt, maar minstens net zo lekker is gevulde aardappel met Griekse yoghurt en granaatappel. Verder gebruik je zeezout, zwarte peper, feta, peterselie en harissa (voor een pittige twist).

  HF151020_Blog_Granatapfel3_high

  HF151020_Blog_Granatapfel2_high

  Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, kun je natuurlijk ook vullen. Verras je gasten met gevulde zoete aardappel uit de oven. Vul ‘m met tonijn, dille, pompoenpitten, zure room en een schijfje citroen. Ook zeer geschikt voor tijdens de feestdagen.

  HF151020_Blog_Suesskartoffel2_low

  Heb jij nog leuke ideeën om een aardappel te vullen? Laat het ons weten in de comments hieronder. Veel kookplezier!

  Vorig artikel
  Onze 5 handige keukentips Onze 5 handige keukentips
  Volgend artikel
  Speel mee – wat hoort waarbij Speel mee – wat hoort waarbij

  Gerelateerde artikelen