Heerlijke tips voor gevulde aardappel
27 oktober 2015Als er iets veel terugkomt in de Hollandse keuken is het wel de aardappel. In Nederland worden jaarlijks 7 miljoen ton aardappelen geoogst! En je kunt er meer mee dan je denkt. Naast koken, bakken of in een stamppot verwerken, kun je aardappelen ook vullen.
We hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet waarmee je de aardappel wat spannender maakt. Aardappelen zijn namelijk ideaal om te vullen! Wist je trouwens dat aardappelen naast lekker ook gezond zijn? Ze bevatten weinig vet, geen cholesterol en zitten boordevol vezels, proteïnen en vitamines.
Aardappel bij het ontbijt?
Ja, het kan echt! Het enige wat je nodig hebt is kaas, bosui, bieslook en een gebakken ei. Je serveert de aardappel met het gebakken ei in de aardappel!
Iets minder geschikt voor het ontbijt, maar minstens net zo lekker is gevulde aardappel met Griekse yoghurt en granaatappel. Verder gebruik je zeezout, zwarte peper, feta, peterselie en harissa (voor een pittige twist).
Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, kun je natuurlijk ook vullen. Verras je gasten met gevulde zoete aardappel uit de oven. Vul ‘m met tonijn, dille, pompoenpitten, zure room en een schijfje citroen. Ook zeer geschikt voor tijdens de feestdagen.