Groenspiratie
17 maart 2017Het is geen geheim dat wij bij HelloFresh graag eens iets nieuws uitproberen en in het kader van onze #groenemaandag campagne geven we je natuurlijk graag wat ‘groenspiratie’.
[separator type=”thin”]
Welk gerecht ga jij uitproberen op #groenemaandag?
Deel jouw foto met #groenemaandag op Instagram en WIN! Tot en met 15 april geven we elke week een Veggiebox weg.
[separator type=”thin”]
Om jou te inspireren in de keuken hebben wij een aantal recepten verzameld met bijzondere ingrediënten, zoals steranijs, quinoa, orzo en tabouleh. Zo lekker, je hebt niet eens door dat deze gerechten allemaal geen vlees of vis bevatten!
Tabouleh met appel, vijgen, feta en verse groene kruiden
Heb jij weleens tabouleh gegeten? Dit is een salade uit de Libanese keuken, die bestaat uit bulgur of couscous. Hier voeg je kleingesneden groente aan toe. Om de salade extra veel smaak te geven, voeg je er fijngesneden kruiden aan toe.
Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei
Steranijs kenden wij vooral van thee, maar is ook een lekkere smaakmaker in de curry. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en smaakt, niet zo verrassend, naar anijs. In dit gerecht versterkt het de smaak van de venkel, wat van zichzelf al een beetje naar anijs smaakt.
Portobello uit de oven met geitenkaas en walnoten
De portobello is een hele forse versie van de kastanjechampignon. Door zijn formaat is de portobello erg geschikt om te vullen. Dit is bijvoorbeeld lekker op de barbecue. In dit recept vullen wij de portobello met geitenkaas. We moeten nog even wachten op het barbecueweer, dus deze keer gaat hij in de oven!
Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten
Door dit gerecht met ongezouten cashewnoten te garneren, krijgt het een verrassende structuur. Wist je dat cashewnoten groeien aan de cashewboom? Deze groeit goed in bijvoorbeeld Thailand. De kokosmelk en kokosrasp geven deze curry een romige smaak.
Warme quinoasalade met gele biet, avocado en feta
De gele biet die je gebruikt voor deze lauwwarme salade, is veel frisser van smaak dan zijn rode broertje. Mocht je geen gele biet kunnen vinden, kun je dit ook gewoon met rode biet maken. De frisse feta maakt het af.
Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten
Orzo is een pastasoort die de laatste tijd snel aan populariteit wint. Deze pasta maak je in dit gerecht klaar met broccoli, geroosterde pijnboompitten en pecorino. Een hele lekkere combinatie, al zeggen we het zelf!
Arabische soep met falafelspiesen
Nog zo’n ingrediënt dat druk bezig is de Nederlandse keuken te veroveren – linzen. Supergezond omdat ze vol ijzer en eiwit zitten en ontzettend veelzijdig. Bruine en groene linzen kennen de meeste mensen ondertussen wel, maar in dit gerecht gebruik je rode linzen omdat die sneller gaar zijn. De mooie kleur die je eraan overhoudt, is ook niet vervelend natuurlijk.
Wij hadden in33 geen Citroën knoflooken karwijzaad echt vervelend als je wilt koken.
Dat snap ik Minne!
Hopelijk heb je contact opgenomen met onze klantenservice, die kunnen je verder helpen.
Groeten, Charlot