Wij gaan voor #groenemaandag!

10 maart 2017
door Sanne van Dartelen Tips en Tricks

  Keyvisual GroeneMaandag

  Het oordeel van het RIVM in januari loog er niet om – Nederlanders eten te weinig groente en te veel vlees. Stiekem weten we natuurlijk allemaal dat veel groente eten goed voor je is, maar handen in de lucht wie élke dag de aanbevolen 200 gram haalt. Dat blijkt in de praktijk toch best een uitdaging te zijn.

  Aardappelen, vlees en groente

  Groente is gezond, dat weet iedereen. Maar wist je ook dat veel vlees eten helemaal niet zo goed voor je is? Daarnaast is het ook voor het milieu beter om minder vlees te eten. Het is alleen zo ingeburgerd in de Nederlandse keuken. Wie is er niet groot geworden met minstens een paar keer in de week het welbekende avg-tje (aardappelen, vlees en groente)? Maar liefst de helft van de Nederlanders vindt een gerecht zonder vlees of vis dan ook maar saai. En laten we eerlijk zijn, soms kan het ook best moeilijk zijn om een alternatief voor vlees of vis te verzinnen.

  Tijd voor meer groen

  Meer groente en minder vlees, daar kunnen wij ons natuurlijk wel in vinden. Daarom starten wij op maandag 13 maart met #groenemaandag. Zo zetten we samen met onze HelloFresh-ers de eerste stap naar een groener menu. Hoe we dat gaan doen? Vijf weken lang eten we op maandag gerechten met veel groente, zonder vlees of vis. Doe je met ons mee?

  Ga mee op ontdekkingsreis

  Op onze website kun je kiezen uit een van onze vegetarische gerechten, die je op maandag kunt bereiden, maar we delen ook andere, verrassende recepten zonder vlees of vis om je op weg te helpen. Via onze blog nemen we je mee op onze “groente”-ontdekkingsreis en helpen we je een handje met leuke tips en tricks, bijvoorbeeld over hoe je ook jouw kids aan de groente krijgt. We geven je ideeën om meer groente in je dagelijkse routine te sneaken en als feestelijke afsluiter gaan we gezonde, zoete taarten bakken met groenten (als taart niet overtuigt, weten wij het ook niet meer).

  groente en fruit

  #groenemaandag

  Natuurlijk valt er ook wat te winnen. Wij zijn namelijk héél benieuwd hoe jouw #groenemaandag eruit ziet. Deel een foto van je mooiste groene gerechten op Facebook of Instagram en gebruik #groenemaandag om kans te maken op mooie prijzen.

  Ga jij de uitdaging met ons aan?

  [wdi_feed id=”1″]

  Vorig artikel
  Hello flexibel lidmaatschap bij HelloFresh Hello flexibel lidmaatschap bij HelloFresh
  Volgend artikel
  3x makkelijk meer groente 3x makkelijk meer groente

  Gerelateerde artikelen