Het perfecte diner voor mama! 4 mei 2018

door Lisa Kapan Gerechten

Moederdag is een perfecte gelegenheid om uit te pakken in de keuken. Of je dat nu doet voor je moeder, vader, vriend(in) of goede buur: met dit menu proef je de liefde!

Geef in plaats van een bosje bloemen, eens een courgette-bloem!  Maak ze als voorgerecht of als onderdeel van een high tea.

Courgette-bloemen met geitenkaas

Ingredients :

    • 2 courgettes
    • 100 g verse geitenkaas
  • Een handje munt
  • Zout & peper
  • 1 rol bladerdeeg

Instructions :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een grote pan met water (met een snufje zout) aan de kook.
  2. Was de courgettes en snijd ze in dunne plakjes. Blancheer de plakjes voor 1 minuut in het kokende water en doe vervolgens direct in een kom met koud water om af te koelen. Droog de plakken met wat keukenpapier.
  3. Meng in een kom de geitenkaas, munt, zout en peper met gebruik van een vork.
  4. Snijd het bladerdeeg in 6 repen en verdeel het geitenkaasmengsel erover.
  5. Leg de courgetteplakjes op de bovenste helft van de reep bladerdeeg. Vouw de bodem van het deeg over de courgetteplakjes en rol het bladerdeeg strak op. Herhaal dit proces bij de andere bladerdeegrepen. Doe de courgette-bloemen hierna direct in een ingevette muffinvorm.
  6. Bak voor 30 minuten in de oven en serveer warm.

Varkenshaas met orecchiette, bospaddenstoelen-roomsaus en rucola

Dit gerecht is onze lekkerste creatie volgens vele HelloFresh’ers. Met reden ook! De malse varkenshaas met de zelfgemaakte bospaddenstoelen-roomsaus is de perfecte combinatie van comfort food en restaurantwaardige luxe. Volg het Premium-recept en je hebt in een handomdraai een chic feestje op tafel staan!

Witte chocolademousse met frambozen

Ingredients :

    • 2 eieren
    • 120 ml slagroom
    • 2 el kristalsuiker
    • 100 g witte chocoladesnippers
  • 1/2 tl vanille-extract
  • Een snufje zout
  • 125 g frambozen
  • 100 g melk en pure chocoladeschaafsel

Instructions :

  1. Klop in een kom het eiwit met een snufje zout tot een luchtige substantie.
  2. Mix in een andere kom het eigeel met de slagroom en de helft van de suiker.
  3. Laat in een kleine steelpan de witte chocoladesnippers smelten op laag vuur. Blijf roeren.
  4. Meng het vanille-extract en de gesmolten witte chocolade met het eigeel en roer goed door.
  5. Voeg voorzichtig het eiwit toe en roer door tot het mengsel de textuur van een luchtige mousse heeft.
  6. Proef de mousse en voeg eventueel nog wat suiker toe om het wat zoeter te maken.
  7. Serveer direct of zet eerst nog 1 – 2 uur in de koelkast om steviger te laten worden.
  8. Garneer met frambozen en chocoladeschaafsel.

Vorig artikel
Zo bak je de beste biefstuk Zo bak je de beste biefstuk
Volgend artikel
Recept voor brownies met bieten Recept voor brownies met bieten

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *