Recept voor brownies met bieten 7 mei 2018

door Lisa Kapan Ingrediënten

Brownies: we zijn er dol op! Ze zijn perfect om te maken voor een feestje, een high tea of als je jezelf gewoon even wilt verwennen. De bieten in dit recept zorgen voor extra smaak én een vrolijke kleur. Aan de bak!

Brownies met bieten

Brownies met bieten

Ingredients

  • Voor de brownies:
  • 240 g ongezouten boter
  • 125 g chocoladestukjes
  • 3-4 middelgrote gekookte bieten
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 65 g bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • Voor de topping:
  • 120 g ongezouten boter
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el bietenpuree
  • Scheutje melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een brownievorm in met boter. Snijd de resterende boter (voor de brownies) in blokjes en mix in een keukenmachine samen met de chocoladestukjes, bieten en het vanille-extract tot er een gladde substantie ontstaat.
  3. Breek de eieren in een grote kom. Voeg het kristalsuiker toe en gebruik een mixer om te mengen voor 2 - 3 minuten.
  4. Voeg het bietenmengsel bij het ei-mengsel en zeef in delen het cacaopoeder en de bloem erdoor. Roer goed door tot er een glad beslag ontstaat.
  5. Giet in een brownievorm en bak voor 28 - 30 minuten.
  6. Om de topping te maken, klop de boter met een mixer en voeg er geleidelijk de poedersuiker aan toe. Voeg er hierna de bietenpuree aan toe en een scheutje melk om de substantie wat meer vloeibaar en glad te maken. Mix tot de substantie mooi glad is. Plaats de topping hierna even in de koelkast om wat op te stijven.
  7. Laat de brownies volledig afkoelen en verdeel de topping erover.
Vorig artikel
Het perfecte diner voor mama! Het perfecte diner voor mama!
Volgend artikel
Winactie Moederdag Hands Off My Chocolate Winactie Moederdag Hands Off My Chocolate

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *