Twee gezinnen proberen een week HelloFresh

9 mei 2018
door Merel Achter de schermen

  Een druk leven, een huis vol kinderen en toch elke avond wat lekkers op tafel zetten… dat is niet altijd makkelijk! De familie Oudshoorn en Van Meer kookten een week met HelloFresh. Kijk mee hoe het in de smaak viel!

  Familie Oudshoorn

  Wat zijn jullie tafeltradities?

  We zitten altijd samen aan tafel, dat vinden we belangrijk. Onze twee jonge zoons willen allebei graag naast mij zitten, dus dat wisselen we iedere maand af. We zorgen er ook voor dat iedereen aan bod komt bij het gesprek aan tafel. Soms vertellen we grapjes of raadseltjes aan elkaar of doen een spelletje. Het contact en de verbinding maken met elkaar, ook tijdens het koken en eten, hoort echt bij onze tafeltraditie. Mijn man en ik koken om en om en de kinderen helpen meestal in het weekend.

  Wat koken jullie graag?

  We proberen wel zoveel mogelijk te variëren, daar heeft HelloFresh ook bij geholpen! We houden erg van Italiaans eten en maken het liefst zelf een pizza of een groentelasagne. Wat eten betreft zijn de jongens niet moeilijk, ze eten eigenlijk best goed en vinden heel veel groenten lekker.

  Hoe ervaarden jullie het koken met HelloFresh?

  We zijn erg enthousiast! Het leuke is dat je met HelloFresh veel inspiratie krijgt en meer verschillende ingrediënten proeft. We stelden met het hele gezin het menu samen en besteedden op deze manier meer tijd en aandacht aan het avondeten. Het is leuk om te zien dat de jongens ook zo goed hebben gegeten. Afgelopen week hadden we bijvoorbeeld een gerecht met schelvis; de borden waren allemaal leeg!

   

  Familie Van Meer

  Wat zijn jullie tafeltradities?

  Bij ons thuis is het heel belangrijk dat we ‘s avonds met z’n allen eten, hier doen we echt ons best voor. We eten in ieder geval nooit met een bord op de bank; aan tafel eten is bij ons vanzelfsprekend. Het is niet eenvoudig om elke dag allemaal om 18 uur aan tafel te zitten, want met vijf kinderen is er altijd wel iemand die wat heeft. De meiden helpen meestal met koken en de jongens ruimen af. Het is in ieder geval altijd een gezellige boel bij ons! Bij het eten nemen we tijd om de dag te bespreken, samen te genieten en te ontspannen.

  Wat koken jullie graag?

  We wisselen ieders lievelingsgerecht altijd wel een beetje af. Iedereen vindt pasta bijvoorbeeld erg lekker dus dat is iets wat we vaak eten. Als ik zelf kook maak ik meestal dezelfde soort gerechten zoals aardappelen, groente en vlees, pasta of rijst. Wat afwisseling was dan ook van harte welkom! Ik heb door de HelloFresh Box veel nieuwe gerechten geprobeerd met het gezin. Je kookt bijvoorbeeld met ingrediënten die je wel kent, maar maakt nieuwe combinaties of leert hoe je producten op een andere manier kunt bereiden. Dat vind ik heel leuk!

  Hoe ervaarden jullie het koken met HelloFresh?

  Soms denk ik wel eens: ‘’Wat moet ik nu weer maken?’’. We hebben een groot gezin en je probeert met iedereen rekening te houden. HelloFresh is echt een uitkomst gebleken. Alles ligt al klaar in de koelkast, we hebben samen besloten wat er op het menu komt te staan en al het gemak is met een groot gezin als de onze heel fijn. Iedereen was bijvoorbeeld helemaal gek van de burger deluxe. Het kook- en eetplezier zie je denk ik ook wel terug in de vlog!

   

  Zelf aan de slag?

  Wij zorgen volgende week niet alleen voor lekker eten, maar ook voor leuke gespreksonderwerpen. De volgende box is namelijk gevuld met leuke tafelvragen. Met deze vragen, dilemma’s en spelletjes wordt het wel heel gezellig aan tafel. Proberen? Bestel dan je eerste box!

  Vorig artikel
  Recept voor brownies met bieten Recept voor brownies met bieten
  Volgend artikel
  6x de lekkerste zoete aardappel-gerechten 6x de lekkerste zoete aardappel-gerechten

  Gerelateerde artikelen