In de schijnwerpers: 4x vergeten groenten

26 september 2019
door Manouk Gerechten

  Het is herfst! Hoog tijd om vergeten herfstfavorieten naar de keuken te halen. Van pastinaak en knolselderij tot aardpeer – de hele maand oktober ontdek je verschillende vergeten groente in onze recepten. Een ding is zeker, deze vergeet je niet snel meer.

  Pastinaak

  Door de soep, in een ovenschotel of als friet – pastinaak is de kameleon onder de groenten en past in allerlei gerechten. Onze chefs hebben er een crème van gemaakt waarin de zoete, anijsachtige smaak van de pastinaak goed tot zijn recht komt. Ontdek zelf hoe lekker deze groente is en maak ons recept met pastinaakcrème, varkensworst, perenmoes en paarse wortel.

  panais, purée, saucisse, saucisse purée, légume oublié, recette, recette d'octobre, recette HelloFresh

  Heb je de smaak te pakken? Ontdek meer recepten met pastinaak

  Knolselderij

  Wij zijn dol op deze knol! Hij verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar met zijn kruidige, licht zoete smaak maakt hij veel goed. Van blokjes in ouderwetse erwtensoep tot een hele knol roosteren – je kunt met deze groente alle kanten op. Onze chefs hebben er een soep van gemaakt met een appeltje voor de frisse noot. Je verwacht misschien geen fruit in soep, maar een appel past perfect bij de zoetige smaak van knolselderij. Deze knolselderijsoep met appel serveer je met een kaas-baguette en knolselderijchips en zit in de box van 5 t/m 9 oktober.

  soupe, soupe de céleri rave, céleri-rave, celeri-rave et pomme, soupe automne, soupe automnal, soupe légume oublié, légume oublié, recette octobre, recette HelloFresh

  Peterseliewortel

  Vergis je niet, hoewel pastinaak en peterseliewortel qua uiterlijk veel op elkaar lijken, smaken ze toch verschillend. De peterseliewortel smaakt namelijk als een mix tussen knolselderij en – je raadt het vast al – peterselie. Ontdek de zachte smaak van deze onvergetelijke groente in onze smeuïge risotto met peterseliewortel en heekfilet. In de box van 12 t/m 16 oktober.

  persil tubéreux, légume oublié, risotto, risotto légume, risotto persil tubéreux, poisson, poisson grillé, recette octobre, recette HelloFresh, poisson et risotto

  Aardpeer

  Aardpeer is familie van de aardappel, maar dan een stukje kleiner gebouwd. Misschien wordt hij daardoor soms ‘over het hoofd gezien’. De zoete, nootachtige smaak doet je vast denken aan artisjok. Zijn bijnaam is dan ook niet voor niets ‘jeruzalemartisjok’. Deze groente is niet alleen smaakvol, hij zit boordevol vitamine B, kalium, calcium, ijzer én is glutenvrij. Ontdek deze veelzijdige vergeten groente in ons recept met geroosterde aardpeer en kippendij uit de oven. In de box van 19 t/m 23 oktober.

  topinambour, recette octobre, recette HelloFresh, recette légume oublié, légume oublié, topinambour aux herbes, topinambour au four, topinambour rôti, topinambour et poulet

  Krijg je geen genoeg van de toffe (aard)peer? Ontdek hier meer recepten met deze vergeten groente. 

  Vorig artikel
  3x fruitige snacks voor kinderen 3x fruitige snacks voor kinderen
  Volgend artikel
  In de schijnwerpers: pastinaak In de schijnwerpers: pastinaak

  Gerelateerde artikelen