No-bake cheesecake
19 januari 2015Heb jij net zoveel zin in zoetigheid als wij? Geef toe aan je guilty pleasure en maak deze heerlijke en gemakkelijke no-bake cheesecake. Voor de topping kun je fruit uit de Fruitbox gebruiken als je wilt. De bodem maken we deze keer van digestive-biscuitjes, maar je kunt ook een ander soort koekje gebruiken. Kies wel voor hardere koekjes, zoals bijvoorbeeld Bastogne.
No-bake cheesecake
Voor deze no-bake cheesecake heb je niet eens een oven nodig; vandaar de titel no-bake. Met weinig moeite en apparatuur maak je een taart waar je u tegen zegt. Indruk maken zonder moeite dus! Niet persé een licht gerecht, dus snijd deze taart in kleine puntjes.
Cheesecake zonder oven
Ingredients
- 100 g granenbiscuits
- 100 g bastognekoeken
- 80 g boter
- 3 el jam
- Voor de vulling
- 125 g kwark
- 200 g monchou
- 3 el suiker
- Gebruik voor de topping fruit uit de Fruitbox zoals frambozen, mango, aardbeien of passievrucht.
- Benodigdheden:
- Kom
- Mixer
- Taartvorm bekleed met bakpapier
Instructions:
- Verwarm de boter in een pan. Verkruimel de koekjes door ze in een theedoek te vouwen en er met een pan op te drukken.
- Meng de verkruimelde koekjes met de boter en jam. Stort het deeg in de bakvorm met bakpapier en druk goed aan.
- Mix in de kom de monchou met suiker totdat deze zacht is. Schep nu de kwark erdoor en verdeel het mengsel over de bodem. Plaats in de koelkast.
- Snijd het fruit naar keuze kleinere parten.
- Schep het fruit pas vlak voor serveren op de taart om inzakken te voorkomen.
Eet smakelijk!