Proost op de lente: 5x kleurrijke margarita’s
19 maart 2021De dagen worden langer, het zonnetje laat zich vaker zien en de temperatuur begint te stijgen – het is lente! Wij krijgen al zin om de tafel buiten te dekken en in de tuin of op het balkon onze HelloFresh-maaltijd te eten. Maar daar is het misschien nog wat vroeg voor. Waar het wat ons betreft NOOIT te vroeg voor is, is borreltijd! Met deze vijf vrolijke voorjaarscocktails begin jij het seizoen in stijl. Proost!
Om te watertanden 🍉
Margarita met watermeloen en basilicum
[columns_row width=”half”] [column]Ingrediënten (voor 2 glazen):Voor de basilicumsiroop:
- 400 g suiker
- 500 ml water
- 30 g vers basilicum
Voor de Margarita:
- 90 ml Tequila
- 60 ml limoensap
- 30 ml basilicumsiroop
- 120 ml watermeloensap
- IJsblokjes
Om het glas te versieren:
- Een limoenpartje
- Zout
- Vers basilicum
- De margarita is ijskoud op z’n best, zet het glas daarom koud voordat je de cocktail inschenkt.
- Maak de basilicumsiroop door de suiker, het water en het basilicum in een steelpan te mengen. Verwarm tot de suiker is opgelost en laat het mengsel afkoelen. Zodra het is afgekoeld, zeef je het in een pot of kom. De siroop kun je 2 weken in de koelkast bewaren.
- Meng de tequila, limoensap, basilicumsiroop, watermeloensap en ijs in een cocktailshaker. Goed schudden.
- Dep de randen van het koude glas met citroensap en dip vervolgens in een laagje zout. Draai het glas rond zodat de hele rand bedekt is.
- Vul je glas met ijs, zeef de cocktail en giet hem in het glas. Versier met een takje basilicum en tadaaa een heerlijke margaritaaa!
When life gives you lemons… 🍋
Margarita met honing en citroen
[columns_row width=”half”] [column]Ingrediënten (voor twee glazen):- 90 ml Tequila Gold
- 60 ml Triple Sec
- 30 ml honing
- 30 ml vers citroensap
- IJsblokjesOm het glas te versieren:
- Citroenschijfjes
- Zout
- De margarita is ijskoud op z’n best, zet het glas daarom koud voordat je de cocktail inschenkt.
- Meng de tequila, triple sec, honing en citroensap in een cocktailshaker. Schudden maar – in ieder geval tot de honing volledig is verdund.
- Voeg ijsblokjes toe en shake nog 10 seconden.
- Dep de randen van het koude glas met citroensap en dip vervolgens in een laagje zout. Draai het glas rond zodat de hele rand bedekt is.
- Vul je glas met ijs, zeef de cocktail en giet in het glas. Een schijfje citroen ter garnering en proosten maar!
Berry lekker! 🫐
Margarita met bosbessen
[columns_row width=”half”] [column]Ingrediënten (voor 2 glazen):
- 380 g bosbessen
- 60 ml limoensap
- 120 ml Tequila
- 60 ml Grand Marnier
- IJsblokjes
- Limoenpartjes
- Zout
- De margarita is ijskoud op z’n best, zet het glas daarom koud voordat je de cocktail inschenkt.
- Meng de bosbessen en het limoensap in een cocktailshaker.
- Voeg de Tequila, Grand Marnier en ijsblokjes toe en schud goed.
- Dep de randen van het koude glas met citroensap en dip het vervolgens in een laagje zout. Draai het glas rond zodat de hele rand bedekt is.
- Vul je glas met ijs, zeef de cocktail en giet hem in het glas. Leg dan de kers op de taart of in dit geval: de bosbes op de cocktail en proosten maar!
Zoet en pittig 🥭
Margarita met mango en chili
[columns_row width=”half”] [column]Ingrediënten (voor 2 glazen):- 90 ml Tequila
- 120 ml mangosap
- 60 ml Triple Sec
- 30 ml limoensap
- IJsblokjes
Om het glas te versieren:
- Limoenpartjes
- Chilipoeder
- Zout
- De margarita is ijskoud op z’n best, zet het glas daarom koud voordat je de cocktail inschenkt.
- Meng Tequila, Mangosap, Triple Sec en Limoensap in een shaker met ijsblokjes. Schudden maar!
- Dep de randen van het koude glas met citroensap en dip het vervolgens in een laagje zout. Draai het glas rond zodat de hele rand bedekt is.
- Vul je glas met ijs, zeef de cocktail en giet hem in het glas.
Spice it up! 🌶️
Margarita met komkommer en jalapeño
[columns_row width=”half”] [column]Ingrediënten (voor 2 glazen):- Een handje koriander
- 1 Jalapeño-peper, ontpit en in dunne plakjes gesneden
- 90 ml witte Tequila
- 120 ml komkommersap (Tip: Blend geschilde komkommers in een blender)
- 30 ml Triple Sec
- 60 ml limoensap
- IJsblokjes
Om het glas te versieren:
- Een schijfje Jalapeño-peper en komkommer
- De margarita is ijskoud op z’n best, zet het glas daarom koud voordat je de cocktail inschenkt.
- Meng de koriander en jalapeño peper in een cocktailshaker.
- Voeg Tequila, komkommersap, Triple Sec, limoensap en ijsblokjes toe. Goed schudden.
- Dep de randen van het koude glas met citroensap en dip vervolgens in een laagje zout. Draai het glas rond zodat de hele rand bedekt is.
- Vul je glas met ijs, zeef de cocktail en giet hem in het glas. Versier je glas met een schijfje jalapeño en komkommer.
Pak de shaker en schud erop los! Met welke mmmargarita proost jij op de lente?