3x jullie favoriete vegetarische recepten

10 maart 2021
door Megin In de keuken

  Het is de Week Zonder Vlees 🍽️🥬! Minder vlees eten is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor de planeet en de dieren ❤️. Wist je bijvoorbeeld dat je 101 liter water bespaart als je één week geen vlees eet? Wij zijn trotse partner van de Week Zonder Vlees en doken naast de keuken ook de recept scores in. Dit zijn jullie favoriete vegetarische recepten uit 2020.

  #1 Indiase dahl met zoete aardappel
  kokosmelk, pompoen salsa en kruidig naanbrood

  Mmm… Een favoriet vegetarisch recept uit de Indiase keuken op nummer 1! Wij snappen wel waarom deze in de smaak valt: hij zit boordevol smaak én groente. Win-win! Wist je dat het gerecht ook vaak wordt gegeten met groenten of rijst erbij?

  Vegetarisch recept Indian Dahl soep

  #2 Bloemkoolsteak met blauwe kaas topping
  met rozemarijn-aardappeltjes en gerookte champignons

  Deze veggie steak pronkt op nummer 2 en is dankzij de Danablu extra smeuïg en lekker pittig. Door slimme tips en tricks van onze chefs lijkt het in dit recept net of je een steak met spek eet. Een terechte vegetarische topper als je het ons vraagt!

  vegetarisch recept bloemkool steak

  #3 Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen
  mascarpone, champignons en krokante salie

  Wie houdt er nou niet van risotto? Deze variant is nét wat anders – je maakt ‘m met parelgerst. Wist je dat parelgerst ontstaat door het harde velletje van gerstkorrels af te slijpen? De korrels worden tot een rondere vorm geslepen en lijken net parels. Samen met geroosterde pompoen, mascarpone, champignons en krokante salie zet je zo een lekker vegetarisch recept op tafel. 

  vegetarisch recept

  Deel deze week jouw Veggie favorieten met #hellofreshnl

  Vorig artikel
  Citroen-yoghurttaart met gekonfijte citroen Citroen-yoghurttaart met gekonfijte citroen
  Volgend artikel
  Proost op de lente: 5x kleurrijke margarita’s Proost op de lente: 5x kleurrijke margarita’s

  Gerelateerde artikelen