Citroen-yoghurttaart met gekonfijte citroen 1 juni 2018

door Merel Ingrediënten

Zin in zoet, fris en onweerstaanbaar lekker? Met deze citroen-yoghurttaart zit je wel goed. Lees hier hoe je ‘m maakt. 

citroen-yoghurttaart

Benodigdheden

  • 2 taartvormen (20 cm diameter, 10 cm diep)
  • Zeef
  • Mixer of garde
  • Taartrooster
  • 4 kommen
  • Grote pan
  • Spatel
  • Bakplaat met bakpapier

Citroen-yoghurttaart met gekonfijte citroen

Citroen-yoghurttaart met gekonfijte citroen

Ingredients

    Voor de taart:
  • 360 g bloem
  • 3 tl bakmeel
  • 1 tl zout
  • 480 ml yoghurt
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 240 ml plantaardige olie
  • 300 g basterdsuiker
  • Sap en schil van 1 citroen
    Voor de vulling:
  • Sap en schil van 1 citroen
  • 400 g mascarpone
  • 1 tl vanille-extract
    Voor de topping:
  • 100 g poedersuiker
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el gedroogde lavendel als decoratie (optioneel)
    Gekonfijte citroen:
  • 1 citroen
  • 100 g suiker
  • 100 g water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 180 graden. Vet de twee taartvormen in.
  2. Zeef de bloem, het bakmeel en het zout in een kom en zet apart. Meng in een andere kom alle andere ingrediënten voor de taart.
  3. Giet het vloeibare mengsel bij de kom met droge ingrediënten en roer door tot er een glad beslag ontstaat.
  4. Schenk het beslag in de taartvormen en bak voor 25-30 minuten.
  5. Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen. Plaats op een taartrooster, halveer elke taart horizontaal en zet weg.
  6. Om de vulling te maken, klop de mascarpone, het vanille-extract en het citroensap door elkaar. Voeg de citroenschil toe en roer door.
  7. Om de topping te maken, klop het poedersuiker en citroensap door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.
  8. Om de gekonfijte citroen te maken, breng water aan de kook in een grote pan en voeg suiker toe tot deze compleet is opgelost. Snijd ondertussen de citroen in dunne plakken. Doe de citroenplakken in de pan en kook op laag vuur voor 20 – 25 minuten. Haal de plakken citroen met een spatel uit het water en laat afkoelen op een bakplaat met bakpapier erop.
  9. Om de taart op te bouwen, stapel de plakken cake op elkaar met een flinke laag van de mascarponevulling tussen elke plak. Schenk de topping over de taart. Garneer met de gekonfijte citroen en verdeel wat van de gedroogde lavendel er overheen.

citroen-yoghurttaart

Vorig artikel
5 x de lekkerste kip 5 x de lekkerste kip
Volgend artikel
Actievoorwaarden #HelloFreshKiekje-winactie Actievoorwaarden #HelloFreshKiekje-winactie

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Hilde schreef:

Ik heb deze taart geprobeerd. Erg mooi en de vulling en topping zijn ook erg lekker. De yoghurttaart maakt het echter zwaar en een beetje klef. Het lijkt me lekkerder met een luchtigere taart.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *