Seizoensgebonden producten in de box

11 november 2015
door Frederieke In de keuken

  Seizoensgebonden ingrediëntenTegenwoordig zijn de meeste groenten en bijna alle fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar. Toch hebben groenten en fruit (en bijvoorbeeld vis natuurlijk ook) elk hun eigen seizoen. 

  Dan zijn ze vaak het lekkerst en komt het uit de buurt.

  En dat maakt koken extra leuk! Zo is pompoen een typische herfstgroente en kun je in de winter vaker pastinaak in de box verwachten. Maar er zitten ook vaak groenten zoals paprika in de box, die niet per definitie in óf uit het seizoen zijn. Hoe maken wij deze keuzes? Dat lees je hier!

  Seizoensgebonden producten

  De selectie van de producten voor de HelloFresh Box begint al bij de ontwikkeling van de recepten. Wij kiezen bijvoorbeeld voor groenten die niet bij iedereen bekend zijn en die je ook niet snel in de supermarkt zult terugvinden. We houden ook rekening met de seizoenen. Vaak kiezen we ingrediënten die op dat moment van dichtbij komen. Deze zijn lekker en omdat ze lokaal zijn hebben ze geen lange reis afgelegd.

  Soms kan het zo zijn dat er ingrediënten uit verder weg gelegen landen in de box zitten. Dit is omdat wij variatie ook belangrijk vinden en in sommige seizoenen bepaalde producten niet goed beschikbaar zijn. Hierin kijken we altijd naar de herkomst van ingrediënten en proberen wij om zo duurzaam mogelijke keuzes te maken. Bijvoorbeeld door een product van verder weg te halen, waarbij we lokale boeren ondersteunen.

  Over de ingrediënten in de box

  We houden er niet van om voedsel weg te gooien en dus portioneren we onze producten en schenken we producten die over zijn aan de Voedselbank. Het karton van de HelloFresh Box wordt gerecycled. Wist je bijvoorbeeld dat je de oude box kunt inleveren bij de chauffeur die de nieuw box komt brengen? Wil je graag zelf aan de slag met de box? Kijk dan hier voor inspiratie. We gebruiken alleen niet recyclebaar verpakkingsmateriaal als dit de kwaliteit van de losse producten ten goede komt. Lees hier meer over onze verpakkingsmateriaal en houd ons blog in de gaten voor handige recepten voor jouw overgebleven ingrediënten.

  Naast het feit dat we iedere week een zo gemakkelijk en lekker mogelijke box willen samenstellen, vinden het we ook belangrijk dat de box bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Lees hier waarom wij vinden dat de HelloFresh Box gezond is.

  Welke vraag heb jij nog over de ingrediënten uit de HelloFresh Box? Stel ze hieronder in een reactie!

  Vorig artikel
  Voor de kids: filippine puzzel Voor de kids: filippine puzzel
  Volgend artikel
  Sinterklaas-spaaractie voor het teken-het-zelf-kookschort! Sinterklaas-spaaractie voor het teken-het-zelf-kookschort!

  Gerelateerde artikelen