Verras je moeder met zelfgemaakte kaneelbroodjes 8 mei 2017

door Willemijn de Groot Gerechten

Deze week zit er speciaal voor alle moeders een extraatje in de box, namelijk een blikje Danerolles.

Croissantjes vers uit de oven zijn niet alleen voor moeders een goed begin van de dag, want wie wil nu niet wakker worden met zo’n heerlijke geur in huis?

Heb jij iets meer tijd in de keuken? Probeer dan deze kaneelbroodjes. De kaneel en kardemom vind je ook in jouw box.

Zelfgemaakte kaneelbroodjes

Zelfgemaakte kaneelbroodjes

Ingredients

1 blikje Danerolles Croissants
2 el. kaneel
1 tl. kardemom
50 gram roomboter
4 el. suiker
100 gram poedersuiker
1 el. water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer in een kom de kaneel en kardemom door de boter Open het croissantblik en rol het deeg uit. Knijp met je vingers de snijlijntjes aan elkaar. Besmeer het deeg met de kaneel-kardemomboter. Bestrooi vervolgens royaal met suiker.
  2. Rol het deeg weer strak terug op. Snijd de rol in 6 plakken en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bak in voorverwarmde oven in 12-15 minuten, goudbruin. Meng voor het glazuur de poedersuiker met het water. Laat de kaneelbroodjes iets afkoelen en versier met het glazuur.

Notes

Benodigdheden: kom en bakplaat met bakpapier Allergenen: gluten Kan sporen bevatten van: Melk/lactose (percentage lactose <0,1 gr per 100 gr)

Laat jij ons weten hoe jij je moeder verrast hebt?

 

Vorig artikel
Deel een foto van jou en je moeder en win! Deel een foto van jou en je moeder en win!
Volgend artikel
Rabarber koken doe je zo Rabarber koken doe je zo

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.