Vrolijke inspiratie voor het paasweekend 🐣
15 april 2022Samen brunchen en eitjes zoeken? Dat klinkt als een gezellig paasweekend! Maak Pasen dit jaar extra leuk met knutselplezier en lekkere recepten
Paaskaarsjes
Op Pasen is iedereen op z’n paasbest, dus ook de eettafel. Wissel jouw gewone kaarsen in voor originele kaarsen in eierschalen. Makkelijk, snel gemaakt én je kiest helemaal zelf hoe ze eruit zien.
[columns_row width=”half”] [column]Dit heb je nodig:
- Kaarsvet
- Lange kaarswieken
- Eieren
Hoe maak je het?
- Prik een klein gaatje in de boven- en onderkant van elk ei. Blaas voorzichtig door een gaatje totdat het rauwe ei aan de andere kant naar buiten komt. Opgelet: vang het ei op, je kunt ze nog perfect gebruiken voor andere recepten.
- Maak een van de gaatjes in de eierschaal iets groter en was de eierschalen in heet water. Laat ze daarna drogen op een handdoek. Je kunt hierna met losse hand het gaatje nog wat groter maken. Met gekartelde randen zien de kaarshoudertjes er nog leuker uit. Alsof er net een kuikentje uit gekomen is – het is zo gepiept!
- Schilder jouw eitjes met pastelkleurige verf of decoreer met gekleurde verfspetters. Wat jij mooi vindt!
- Smelt het kaarsvet au bain-marie tot de was transparant is. Plaats een wiek in het midden van de eierschaal en giet de was erin. Opgelet, de was is warm! Laat indien nodig een volwassene helpen.
Ziezo, klaar is Kees! Heb jij er een prachtig kunstwerkje van gemaakt? Deel het op sociale media en vergeet ons niet te taggen!
Nu de tafel helemaal paasklaar is, is het tijd om de brunch voor te bereiden. In de volgende recepten spelen eieren de hoofdrol: hardgekookt, zachtgekookt, gebakken of als roerei, je kunt er alle kanten mee op!
[/column] [/columns_row] [columns_row width=”half”] [column]Bagels met ei, avocado en bacon
Brunchen in stijl doe je met bagels. Beleg de jouwe met ei, avocado en spek, een hemelse combinatie!
Ingrediënten:
- 4 doormiddengesneden bagels
- 2 avocado’s
- Het sap van één limoen
- 8 grofgesneden kerstomaatjes
- 4 tl chipotle sambal
- 4 tl ahornsiroop
- 8 plakjes mager spek
- 1 el olijfolie
- 4 eieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Als de bagelgaten klein zijn, snijd dan een deel van het midden af.
- Prak in een kom de avocado met het limoensap en een beetje zout. Roer de tomaten erdoor en zet apart.
- Meng de chipotle sambal met de ahornsiroop.
- Leg het spek op de afgedekte bakplaat en bestrijk een kant met de helft van het mengsel. Bak 8-10 minuten, tot ze knapperig zijn. Draai ze om en bestrijk ze met het resterende beslag. Bak ze daarna nog 5-7 minuten.
- Rooster ondertussen in een grote ovenschaal de gesneden zijkanten van de 4 bagelbodems gedurende 1-2 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Verwarm de grill voor op de hoogste ovenstand. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de bovenste helften van de bagels erin, met de snijkant naar beneden. Breek een ei in elk gaatje en kook 10-12 minuten, plaats de pan dan onder de grill, tot het ei helemaal gaar is. Smeer de guacamole op de onderste helften en beleg ze elk met twee plakjes spek. Leg de bovenste helften erop en klaar is Kees!
Zet met onze nieuwe snelle recepten nóg makkelijker een heerlijke paasmaaltijd op tafel! De eieren op briochebrood met gerookte zalm zijn om je vingers bij af te likken én vliegensvlug klaar. Voeg het recept hier aan je box toe. Dat is makkelijk!
Chocolade-pindacake
En om de brunchtafel helemaal af te maken kan een zoete lekkernij natuurlijk niet ontbreken. Over deze chocolade-pindacake wordt ongetwijfeld nog dágen nagepraat.
Ingrediënten:
- 100 g chocolade
- 2 bananen
- 200 g tarwebloem
- 200 g bruine suiker
- 40 g pinda’s
- 30 g pindakaas
- 50 g slagroom
- 4 eieren
- 250 g roomboter op kamertemperatuur
- 1,5 tl bakpoeder
- Een snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de banaan in plakjes en hak de pinda’s grof. Smelt de chocolade au bain-marie en snijd de boter in kleine blokjes.
- Mix in een grote kom de boter, bruine suiker en een snufje zout tot een romige en luchtige massa. Voeg de eieren toe aan het beslag. Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag.
- Meng de afgekoelde vloeibare chocolade door het beslag. Voeg vervolgens de pindakaas toe en meng tot een gladde pasta. Voeg de helft van de pinda’s en de helft van de banaan toe en roer het beslag weer voorzichtig door.
- Vet een vorm in en giet het beslag erin. Verdeel de overige plakjes banaan over de cake en druk ze lichtjes in het beslag. Bestrooi met de resterende pinda’s.
- Bak de cake 25 tot 30 minuten. Meng intussen de crème fraîche met 1 el suiker in de kleine kom. Laat de taart minstens een uur afkoelen voordat je de crème fraîche topping erop smeert. Verslavend lekker!