Warme chocolademelk met RUM

24 januari 2019
door Lisa Kapan In de keuken

    Piraten wisten het natuurlijk al, maar rum is een drankje om van te houden (maar niet teveel natuurlijk). Door rum toe te voegen aan warme chocolademelk krijg je het nóg warmer en ga je van ijspegel naar lavalamp in een handomdraai. Bekijk hier het recept voor de ultieme opwarmdrank!

    Warme chocolademelk met RUM

    Ingredients

    • 500 ml melk
    • 80 g pure chocolade (70% of 85%, van goede kwaliteit)
    • 2 tl honing
    • 1 tl rietsuiker
    • 2 el rum
    • 1 tl vanille-extract
    • Optioneel: slagroom, hagelslag, marshmellows, snufje cayennepeper, nootmuskaat of een kaneelstokje (zie bereiding)

    Instructions:

    1. Doe de melk in een steelpan. Breek de chocolade in stukjes en voeg samen met de honing en suiker toe aan de melk. Warm op laag vuur op tot de chocolade is gesmolten. Roer ondertussen door.
    2. Voeg de vanille en de rum toe en roer het met een garde. Voeg naar smaak eventueel wat meer suiker of honing toe aan het mengsel.
    3. Verdeel de warme chocolademelk over twee mokken.
    4. Maak het eventueel af met een lekkere toef (verse) slagroom en extra decoratie zoals mini-marshmellows, hagelslag, knettersnoep of chocolate chip cookies.
    5. Tip: voor een extra kruidig accent kun je ook een snufje cayennepeper, wat nootmuskaat of een kaneelstokje mee verwarmen met de chocolademelk. Dit doe je bij stap 1.

    Tip: de diepe, krachtige smaak van rum past perfect bij de zoete en romige accenten van warme chocolademelk. Heb je zin om je warme drankje iets tropischer te maken? Vervang de gewone rum dan met kokosnoot-rum. Ga je liever voor alcoholvrij? Laat de rum dan achterwege, de rest van het recept kan hetzelfde blijven. 

    Vorig artikel
    Gezonde snacks voor het sporten Gezonde snacks voor het sporten
    Volgend artikel
    Veel pret, weinig vet: 2 recepten voor de Airfryer Veel pret, weinig vet: 2 recepten voor de Airfryer

    Gerelateerde artikelen