Zoete appeltjes uit de oven 20 januari 2017

door Lizzie Winckel Gerechten

Het ziet eruit als een gewoon appeltje, maar wat wordt dit appeltje lekker, gaar geworden met de vulling, waarvan de smaak in de vrucht is getrokken. Benieuwd naar dit Belgische dessert?

Teasers_Website_W04_R13_A

Deze appeltjes zijn lekker als tussendoortje bij de koffie of lekker als dessert. Serveer er een bol ijs bij en je hebt een lekker dessert. Wist je dat je beter kunt denken als je kaneel eet? Dat komt door de magnesium die in kaneel zit. Hieronder het recept voor deze vrolijke appeltjes:

Ingrediënten

  • 4 appels, Goudreinet
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 40 g boter
  • kaneelpoeder
  • 2 el honing

Benodigdheden

  • Kom
  • Ovenschaal
  • Appelboor

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het klokhuis met een appelboor
  2. Meng in een kom de boter, suiker en kaneel. Zet de appels rechtop in een ovenschaal. Vul de appels met het boter-suiker mengsel
  3. Schenk een laagje water in de ovenschaal en bak vervolgens gedurende 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de warme appeltjes eventueel met vanille-ijs of een schep slagroom.

Smakelijk!

Vorig artikel
Maak kennis met receptontwikkelaar Maarten Maak kennis met receptontwikkelaar Maarten
Volgend artikel
Foodtrend: Buddha bowl Foodtrend: Buddha bowl

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.